U ovom času oblačnost sa kišom iz Vojvodine, odnosno sa severa zahvatiće i Beograd, a na širem području grada biće uslova i za pljuskove. Ovog poslepodneva slaba kiša pada na području Vojvodine i na istoku Srbije.

Oblačnost sa kišom iz Vojvodine, preko Beograda do kraja dana premeštaće se dalje prema jugu, odnosno ka centralnoj Srbiji i Šumadiji. Pred sam kraj dana i tokom večeri kiša se očekuje u većem delu Srbije, ponegde praćena pljuskovima, dok se iznad 1300-1400 metara nadmorske visine očekuje sneg.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 9 do 14°C, u Beogradu je 10°C. Zlatibor i Sjenica mere 3°C, a Kopaonik -1°C.

Inače, Srbija je danas pod uticajem visinskog ciklona sa centrom malo ističnije od našeg područja, pa ujedno u sklopu severnog strujanja sa severa stiže i hladnija vazdušna masa. Slično vreme očekuje se i sutra, a petak će doneti suvo i toplije vreme sa sunčanim intervalimna.

Za vikend temperatura iznad 15°C, ponegde i do 20°C. U subotu krajem dana u zapadnim, tokom večeri i noći i u nedelju pre podne i u ostalim predelima očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Početkom sledeće sedmice suvo i toplije.

BONUS VIDEO:

"VIKEND NIKAD TOPLIJI, U PONEDELJAK ŽUTA KIŠA HARA SRBIJOM!" Metorolog upozorio: Ovog datuma Beograđani mogu da očekuju SNEG Kurir televizija

(Telegraf/MONDO/A.B.)