Društvo

ŠTA SE DEŠAVA NA PUMPAMA U SRBIJI: "Knez Petrol" doprineo širenju panike o nestašici goriva, a onda promenio priču?

Autor Nikola Todorović

Kako je poznato pojedine benzinske pumpe pokušale su sinoć da unesu pometnju ograničavanjem količine goriva.

Sve vreme snabdevanje gorivom je bilo bez ikakvih problema.
Izvor: MONDO/Goran Sivački

Lanac benzinskih pumpi "Knez Petrol" navodno je sinoć poslao dopis svim benzinskim pumpama u kojem su radnici jasno obavešteni o instrukcijamo koje se tiču ograničenja. Ipak su danas, nakon što je inspekcija posetila ove pumpe, objavili potpuno drugačiju informaciju.

"Sve je normalno, nema ograničenja sipanja. Imamo goriva i poštujemo propise", izjavio je član privrednog društva Knez Petrol Company d.o.o. Beograd Srđan Knežević za Blic, kao komentar na navodni dopis koji je juče upućen benzinskim pumpama Knez Petrola, a u kojem su jasno navedene instrukcije o ograničenjima.

Kako je sinoć bilo preneto, upravo za te kategorije su pojedine kompanije juče ograničile prodaju na 20 litara za automobile po rezervoaru, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione. Istovremeno zabranile su i sipanje evrodizela u kanistere i bidone bez obzira na ovlašćenja koja im to omogućavaju.

Podsetimo, cene goriva su zamrznute do 14. marta, nakon što je Vlada Srbije usvojilia Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva, s obzirom na to da je u prethodnom periodu zabeležen rast cena ovih derivata, a što je direktno uticalo na povećanje cena svih drugih roba i usluga, saopšteno je nakon sednice Vlade.  Ovo ograničenje se odnosi na regulaciju maksimalne maloprodajne cene naftnih derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95

(MONDO/Blic)