Društvo

DORUČAK U MENZI 56, A RUČAK 120! MESEČNI SMEŠTAJ OD 1.500 DINARA: Evo ko ima pravo na niske cene obroka i stanovanja

Autor Ivana Vlajković

Prijave za brucoše u studentske domove traju od 1. do 15. septembra.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Prijave za brucoše u studentske domove traju od 1. do 15. septembra, a studentima koji će pohađati studije o trošku budžeta na raspolaganju je 17.270 mesta. 

Za studente koji se nalaze na ostalim godinama studija prijave traju od 15. septembra do 31. oktobra. Za studente drugog i trećeg stepena studija rok za prijavu trajati od 1. oktobra do 6. novembra, navodi se u Konkursu za smeštaj studenata u domovima.

Studenti se rangiraju na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i na osnovu socijalno-ekonomskog statusa porodice. Za budžetske korisnike, sva tri obroka u studentskim restoranima koštaju 266 dinara dnevno – ručak 120, doručak 56, a večera 90 dinara, dok se cene smeštaja, u zavisnosti od kategorije, kreću od 1.500 do 2.790 dinara mesečno, rečeno je iz Studentskog centra Beograd.

Kandidati za prijem u ustanove SC Beograd (osim studenata prve godine osnovnih studija) i SC Kosovska Mitrovica podnose prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom studentskoj službi visokoškolske ustanove na kojoj studiraju. Studenti prve godine u Beogradu prijave sa potrebnom konkursnom dokumentacijom podnose službi smeštaja u Studentskom domu "Karaburma".

Kandidati za prijem u ustanove SC Novi Sad, SC Niš, SC Kragujevac, SC Bor, SC Užice, SC Subotica i SC Čačak podnose prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom službi smeštaja ustanove za koju konkurišu. Student prilikom useljenja u dom treba da dostavi lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju ne starije od 30 dana.

BONUS VIDEO: 

(MONDO/Telegraf.rs)