• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TITO JE PRIZNAO GREŠKU ZBOG KOJE SE RASPALA JUGOSLAVIJA: Čovek iz senke koji je namestio Rankovića, sabotirao i Broza

Autor Edin Delibašić

Josip Joška Broz, Titov unuk, pre nekoliko godina je u intervujuu za Happy TV otkrio šta misli o odnosu Tita i njegove supruge Jovanke, kao i neke detalje o sahrani bivšeg predsednika.

 josip broz tito najveca greska joska ustav 1974 Izvor: Profimedia

Josip Broz je rekao: "To što sam pustio ustav iz 1974. Deset dana bio je kod mene na stolu."

"Taj ustav bio je početak raspada i Jugoslavije i Partije i republika i svega ostalog", rekao je Joška Broz.

Joška Broz kaže da Tito nije hteo da potpiše Ustav, a na pitanje zašto nije stavio veto, odgovorio mu je: "Ja kao demokrata, nisam hteo da dopustim da budem nadglasan u Skupštini. Mogao sam staviti veto, greška je što nisam".

Dodao je da su ustav potpisali Mika Špiljak i Kiro Gligorov, a da su zakon, među ostalima, izgurali Edvard Kardelj i Stevo Krajačić.

"Stevo Krajačić čovek je koji je radio iz senke, čovek koji je namestio i Rankovića i sve te afere", rekao je Joška Broz.

Možda će vas zanimati

 Dodao je da su Tito i Aleksandar Raković, bivši šef tajnih službi poznat i po nadimcima Leka i Abadžija, i nakon Rankovićeve smene ostali verni jedan drugome.

"Ranković nikad lošu reč nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi", rekao je Joška Broz.

Titov unuk je rekao da je Jovanka Tita izuzetno volela, ali da je ta ljubav u jednom trenutku prešla u paranoju. Tvrdi da su priče da je bila željna vlasti – laž.

Možda će vas zanimati

Titova smrt i sahrana

Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije sahranjen u Kući cveća u Beogradu i da nije umro 4. maja, već ranije.

"Deda je umro tog jutra, 4. maja. Trećeg maja uveče proradili su mu očni kapci, počeli su se pomerati. Posle mi je doktor rekao da su to bili zadnji trzaji. Ujutro sam došao, poljubio ga, seo na avion, vratio se u Beograd. I sad meni neko priča da sam ljubio mrtvog čoveka. Nemoj da mi sad neko priča neke gluposti",  rekao je Titov unuk.

"Tito je ubačen u metalni sanduk koji je zavaren. A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB-a, ono đubre, priča kako je tu stavljen pesak, kako je narod prevaren. Drugo, nisam se odvajao od tog kovčega do sahrane. U dva sata noću došla je dizalica i stavila stenu od devet tona i ja sam tek onda otišao kući", rekao je Joška.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pioniri

hvala mu na lepom detinjstvu omladinskim i studenskim danima najlepse nam je bilo sa titom greska da je stavio veto Jugoslavija bi postojala imao je gadove oko sebe lazi sire za Titom ostavio nam je sve da zivimo sta sad imamo nista bez drzave hiljade izbegli

Valjevac Paja

Kad cete da ugasite tu kucu smeca , da se to lepo isprazni i da se tu naprave lepe kuce i stanovi , koga to .... vise interesuje

Surda

Ma komunisti ce da izmisle bolju pricu nego ove krimi serije nase.Sustina znamo ko je petljao a izgubio je narod izigran je zakon.I dalje se gresi isto,hiljade dolaze u Beograd da se muce,kupe stan od 55 m2 a ostave u svom gradicu kucu od 200 i posle traze od tate da i to proda jel im treba i za dzipa ili za super b ili a6,namestaj,kolega ima on dosao pre 5 i ima a ja pre 10.Posle jug nema stanovnika...i sto bi onaj crtac rekao,opet i opet Carli....

special image