ŠćepanRoganović je, kako istražitelji sumnjaju, bio još jedna žrtva rata kavačkog i škaljarskog klana, koji od 2014. ratuju do istrebljenja zbog gubitka 200 kilograma kokaina u Valensiji. Čini se da je rat klanova toko prošle godine doživeo zatišje, jer se od hapšenja klana Belivuk-Miljković, ali i raspisivanja poternica za vođama i škaljarskog i kavačkog klana, nije desilo ni jedno ubistvo.

Ubio ga Srbin zvani "Smrt"

Šćepan Roganović pogođen je hicima iz vatrenog oružja 13. februara 2020. godine, kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu.

Zbog ubistva Roganovića okrivljeni su Krsto Vujović, zvani Terminator, navodni pripadnik škaljarskog klana i naručilac i organizator egzekucije, Mili Bajramović, zvani Smrt, srpski državljanin koji je označen kao direktni izvršilac. Naime, za Srbinom je raspisana međunarodna poternica, a pored njih sudi se i Milošu Komaru, Dinu Ibrahimoviću i Igoru Glavašu.

"Glavaš je optužen da je pratio žrtvu i obaveštavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznate osobe motocikl, koji je 2018. ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića", pisali su ranije crnogorski mediji:

"Vujić je navodno organizovao likvidaciju Roganovića kako bi naplatio glave svog vođe Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su likvidirani 19. januara 2020. pred svojim suprugama i decom u Atini".

Likvidirali mu oca i brata

Inače, ubijeni Šćepan Roganović bio je rođeni brat Duška Roganovića, koji je pre pet godine ostao bez obe noge kada je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov auto.

Pre četiri godine u Beču je ubijen i Šćepanov brat od strica Vladimir (33), koji je bio visokopozicionirani član kavačkog klana. U ratu klanova život je izgubio i Niko Roganović (66), Šćepanov i Duškov otac, a Vladimirov stric, kada je izrešetan u Herceg Novom 2017. godine.

Moguća krvna osveta

Ubijeni Šćepan navodno je bio investitor i bavio se izgradnjom zgrada u Herceg Novom. Bio je jednom hapšen i to 2017, u akciji "Mimoza", zbog sumnje da se bavio zelenašenjem.

"Navodno, nije važio za osobu koja je bila upletena u rat klanova, pa se sumnja da je nastradao u krvnoj osveti, koja se paralelno vodila sa ratom klanova", pisali su ranije mediji.

(Mondo/Kurir)