Region je na nogama od ubistva S.K. (46) u Doboju, osumnjičeni su njegova supruga A.K. (33) i njen ljubavnik D.L. (19), ali i njena ćerka A.K. (14). Svima je određen jednomesečni pritvor, a kako piše "ATV", sumnja se da je u pripremi zločina učestvovala još najmanje jedna osoba.

Policija detaljno ispituje od koga su i kako nabavljene tablete "Treana" kojim je žrtva bila omamljena. Stručnjaci kažu da je reč o olanzapinu koji se uglavnom koristi u lečenju pacijenata koji su oboleli od psihoze, ali i kao dodatna terapija u drugim oboljenjima poput šizofrenije i slično.

Lek se izdaje na recept, i s obzirom da nije poznat u narodu, veruje se da nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć stručne osobe koja ima iskustva. Tablete je kupila M.V, sestra osumnjičene A.K, koja je dotad u istrazi imala status svedoka.

Radi se o privilegovanom svedoku tako da M.V. nema obavezu da svedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta. Upravo bi njen status u daljoj istrazi možda mogao biti od ključne važnosti za rasvetljavanje paklenog plana koji je skovala osumnjičena kako bi ubila muža.

"Sve ukazuje na to da je plan za likvidaciju skovan mnogo pre nego što je zločin počinjen i da je za njega znalo više osoba. Sumnjamo da su S. K. najmanje tri meseca radili o glavi. Tablete su u tome imale veliku ulogu jer su uticale na njegovo zdravstveno stanje. Tu se radilo o većoj količini tableta koje su mesecima nabavljane", kaže izvor blizak istrazi.

Izvor potom dodaje da je S.K. pre ubistva išao kod lekara kod kojih ga je vozila supruga. S obzirom na to da je znala kada su mu pregledi, prestajala je sa trovanjem tako da mu nije postavljena nikakva dijagnoza.

"Moguće je da se čekalo da tablete odrade svoje i da S. K. zaspi za volanom i doživi neku nesreću ili slično. Međutim, nešto se u međuvremenu promenilo, a to je bilo okidač da se realizacija zločina ubrza. Sve je to predmet dalje istrage", rekao je izvor.

Motiv ubistva se utvrđuje, a istražitelje čudi ćerka S.K. koja je bila svesna šta je radila. Takođe, nije im jasan njen stav prema zločinu koji je tokom saslušanja bio veoma hladan.

"Šta se dešavalo u četiri zida to znaju samo članovi porodice. Policija nije imala prijava za nasilje u porodici od strane bilo koga. S. K. jeste važio za osobu koja se u mladosti dovodila u vezu za švercom cigareta i drugim nezakonitostima. Budući da se bavio trgovinom i rentanjem vozila važio je i za osobu koja je živela na visokoj nozi tako da ni koristoljublje nije isključeno kao motiv", zaključio je izvor.

"ATV" saznaje da su se osumnjičeni A.K. i D.L. branili ćutanjem pred tužiocem i nisu iznosili svoju odbranu. Nož kojim je ubistvo počinjeno još uvek nije pronađen.

Ćerka je ocu u limunadu stavila više tableta "Treana". Kada su tablete počele da deluju, S.K. je zaspao, a u kuću su ušli supruga i njen ljubavnik koji su ga vezali kanapom i selotejp trakom.

Da podsetimo, S.K. je izboden nasmrt u šumi blizu izletišta Preslica, a njegovo telo pronađeno je vezano za drvo. Oči i usta bili su mu oblepljeni trakom, a u kući je pronađen trag krvi zbog čega je istraga i pokrenuta. S.K. je napadnut dok je spavao, udaren je tvrdim predmetom nakon čega je pao u nesvest. Potom su ga vezali, stavili u automobil i odvezli u šumu.

BONUS VIDEO:

Ubistvo u Borči  Kurir/Damir Dervišagić

(MONDO/A.B.)