• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su PRAVO ORUŽJE SRBIJE: 10 finansijskih forenzičara

Izvor Beta

Srbija je sada značajno jača u mogućnosti da se bori protiv visoke korupcije, pranja para i organizovanog kriminala jer je dobila čak deset istražitelja finansijskih prevara. Sada ih je u zemlji trostruko više.

Intenzivni program obuke za sertifikaciju, istražitelji su prošli 2017. i 2018. godine, a finansirala ga je Kancelarija stalnog pravnog savetnika Ministarstva pravde SAD i misija OEBS u Srbiji, saopšteno je iz Ambasade SAD.

Kako je precizirano u saopštenju, oni su stekli međunarodno zvanje "sertifikovan istražitelj finansijskih prevara" Međunarodnog udruženja sertifikovanih istražitelja prevara, tako da sada u javnim ili državnim institucijama Srbije radi ukupno 15 sertifikovanih istražitelja finansijskih prevara.

Od danas i forenzičari protiv korupcije

Ambasada SAD je navela da su polaznici obuke došli iz javnotužilačke organizacije Srbije, Agencije za borbu protiv korupcije, Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Uprave za javne nabavke, Uprave za sprečavanje pranja novca i organizacije civilnog društva Transparentnost Srbija.

Novih 10 praktičara će za tužioce i policijske inspektore u Srbiji sada predstavljati "novo i moćno sredstvo u borbi protiv korupcije i prevara", jer napredna obuka u oblasti otkrivanja prevara prilikom procesuiranja krivičnih dela predstavlja važan alat za borbu protiv korupcije.

Svi novi istražitelji finansijskih prevara prošli su kroz intenzivnu obuku u trajanju od više od godinu dana i morali su da na engleskom jeziku polože četiri odvojena ispita o sledećim temama: sprečavanje i odvraćanje od prevara, finansijske transakcije i prevarne šeme, istraga, i zakon.

Ovaj program je javnim tužiocima i ostalim državnim regulatornim organima ponuđen u sklopu podrške važnom novom zakonu za borbu protiv korupcije koji je vlada Srbije nedavno usvojila, podsetila je Ambasada.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Evo im prvi posao. Nek istraže stenu u košutnjaku. Košta 200000 eura a plaća se 1200000e.

Djordje

A ludila cu uveli finansijske forenzicare pa vi se bas izivljavate nad ovim narodom, da dovedem prvacica sa abakusom pronasao bi lopovluk koliko se vi trudite da ga prikrijete.

Djo

Al kao sto to uvek biva u ovoj nakaradi od zemlje....sa ovim strucnim facama korupcija i prevara ce dobiti na jos vecoj tezini....a te face ce biti prve u tome....dokle god je ove nakarade od stranacko korporarivnog sistema....ima jedna anegdota iz vremena kraljevine...pred drugi svetski rat pojavio se prvi tv u beogradu.. i rece neko sad vise nema lazi...sve se vidi...huh kako je u krivu bio...tek sa tim medijom je pocelo spinovanje...tj spanovanje mozdanih vijuga i frekvencija

special image