• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragikomične situacije na poslu

Mnogi zaposleni se barem jednom nađu u neugodnoj situaciji, kada požele da se tlo pod njima otvori

Mnogi zaposleni se barem jednom nađu u neugodnoj situaciji, kada požele da se tlo pod njima otvori

Gotovo da nema osobe koja na vlastitoj koži nije iskusila šta znači izreka da vam je "jezik brži od pameti", dok su se neki zaposleni na radnom mestu našli čak i u tragikomičnim, ali izrazito neugodnim situacijama.

Tako je jedan kandidat na prvom krugu razgovora za posao, poslodavca tražio da mu se skrati broj slobodnih dana jer sebi ne može da priušti neplaćeni godišnji odmor od četiri nedelje, budući da mu je zbog ženidbe potreban novac. Njegov novi poslodavac gledao ga je u čudu te mu je nakon višeminutnog monologa rekao kako je godišnji odmor plaćen.

Osim neugodnosti koje se događaju na razgovoru za posao ili u svakodnevnoj komunikaciji sa saradnicima, sve više neugodnih situacija događa se i prilikom slanja e-mailova koji greškom odu na pogrešne adrese, prenosi careerbuilder.com .

U mnogo neugodniju situaciju doveo se zaposleni u jednoj britanskoj kompaniji, koji je nakon razgovora s nadređenim saznao da je dobio povišicu, a ne otkaz kako je sam predviđao.

Prilikom slanja e-maila supruzi, napisao je: "Ne samo da nisam dobio otkaz, nego mi je idiot dao i povišicu. Sledeće godine ću raditi još manje, pa me možda opet nagrade."

Problem je nastao kada je mail namenjen supruzi zabunom poslao direktoru kompanije. Nakon što je shvatio što je napravio, čak je i ugasio laptop ne bi li se sprečio slanje poruke.

Međutim, poruka je već bila poslata, a kada je ugledao direktora kako mu se približava pocrvenio je od sramote. Međutim, šef je samo sa smeškom u prolazu dobacio: "Ta ti je bila odlična!".

Ako je ikako moguće iz neugodne se situacije, najbolje izvući šalom. Međutim, ako vaša nezgoda uvredi nekoga iz vaše okoline, izvinite se svojim saradnicima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image