• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privreda živnula, ali i dalje se zaostaje za 2018.

Izvor Tanjug

Industrijska proizvodnja u Srbiji je zabeležila solidan rast u julu ali je ovogodišnji prosek i dalje u zaostatku za prošlogodišnjim.

 Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu veća 3,7 odsto nego pre godinu dana Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu ove godine veća je za 3,7 odsto nego pre godinu dana, a u odnosu na prošlogodišnji prosek veća je za 1,7 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U periodu januar–jul, industrijska proizvodnja je u poređenju sa istim periodom 2018. godine manja za 1,3 odsto.

Povezane vesti

U julu, u odnosu na isti mesec 2018. godine zabeležen je rast u sektoru prerađivačke industrije od šest odsto, dok je u rudarstvu pad bio 2,3 odsto i u snabdevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji od 5,3 odsto.

Promet robe u trgovini na malo u julu je veći u tekućim cenama za 10,5 odsto, a u stalnim cenama za 9,3 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Ukoliko se uporede prvih sedam meseci ove godine sa istim periodom 2018. godine, promet robe u trgovini na malo veći je u tekućim cenama za 11,3 odsto, a u stalnim cenama za 8,9 odsto.

Broj dolazaka turista u Srbiju u julu ove godine veći je za 5,6 odsto a broj noćenja za 5,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Povećan je broj noćenja domaćih turista za 5,3 odsto, a broj noćenja stranih turista za 5,3 odsto.

LEP SKOK IZVOZA, ALI I DEFICITA

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u periodu januar–jul 2019. godine porasla je za 9 odsto na 23,8 milijardi evra, pri čemu je izvoz povećan za 7,2 odsto, a uvoz za 10,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Izvezeno je robe u vrednosti od 10,1 milijardi evra, a uvezeno za 13,6 milijardi evra, tako da deficit iznosi 3,5 milijardi evra, što je povećanje od 20,6 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosi 74,1 odsto i manja je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine kada je iznosila 76,3 odsto.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

62

Kako kad veliki kaže drugačije. Neko je protiv vlasti, predsednika i narušava sve

special image