• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka najavila: Vozom od Kragujevca do Lapova od oktobra za POLA SATA

Izvor Tanjug

Ministarka garđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na rekonstrukciji pruge Lapovo - Kragujevac i poručila da će se vozom između ta dva grada od 1.oktobra putovati manje od pola sata.

 Pruga Lapovo - Kragujevac -ministarka obišla radove Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Mihajlović je kazala da je vrednost radova na rekonstrukciji te pruge, dužine 27,5 kilometara 11 miliona evra, dok je dodatnih četiri miliona evra uloženo u sanaciju klizišta, a radove je finansirala ''Infrastruktura železnice Srbije'' sopstvenim sredstvima.

Na konferenciji za medije u Batočini ministarka je poručila da će zaključno sa idućom godinom u Srbiji biti rekonstruisano oko 800 kilometara regionalnih pruga. ''Regionalne pruge su jednako važne za bolji život građana, kao i glavni koridori koje modernizujemo, a naš zadatak je da stvorimo uslove da se i tim prugama ide brzo i novim vozovima'', rekla je Mihajlović.

Moravski koridor je i prvi naš DIGITALNI AUTOPUT

Ona je podsetila da pre 2014.godine nije rekonstruisan nijedan kilometar regionalnih pruga u Srbiji, kao i da je Svetska banka u jednoj studiji pre nekoliko godina ocenila da je Srbija na železnici proputila dva i po investiciona ciklusa, odnosno, 40 godina razvoja. ''Prosto su svi zaboravili da železnica uopšte postoji'', dodala je ona.

Ministarka je najavila da će se sledeće godine biti rekonstruisana i deonica pruge od Kragujevca do Kraljeva što je, ističe, važno za bolje povezivanje i razvoj Šumadijskog okruga.

Povezane vesti

Upitana kada će u Kragujevcu biti izgrađeni stanovi za pripadnike vojske, kaže da je obezbeđena građevinska dozvola i odobren izvođač radova, te da se uskoro očekuje početak izgradnje. V.d. direktora ''Infrastrukture železnice Srbije'' Miroljub Jevtić rekao je da će radovi na rekonstrukciji pruge Lapovo- Kragujevac biti završeni mesec dana pre roka, odnosno 30.septembra, i da će putovanje između ta dva grada trajati 26 minuta.

''Voz će saobraćati na relaciji Lapovo-Kragujevac i dalje do Mladenovca gde će imati vezu sa BG vozom'', rekao je Jevtić.

Dodao je da će se voz kretati brzinom od 110 kilometara na čas.

Načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić rekla je da će posle 132 godine otkako je izgrađena, biti rekonstruisana pruga Lapovo-Kragujevac i da će od 1.oktobra građani ponovo moći da putuju vozom po povoljnijoj ceni od autobuske karte. Kaže da će vozna karta koštati 150 dinara, dok je autobuska karta za tu relaciju 330 dinara.

'

'Ova pruga je značajna i za teretni saobraćaj i za sve kompanije koje ovde posluju'', rekla je Ilić Stošić. Takođe, deonica puta Kragujevac - Batočina, kako je najavljeno, biće završena u martu sledeće godine.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dr No

Ja autom brže stignem do Lapova, a da ne govorim o komfornosti

MOJO

Ako sad krene stici ce do oktobra...

Mrgud

Baš me briga .

special image