• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOMPLIKOVAN UGOVOR: Sa Behtelom se pregovaraju detalji oko Koridora

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Pregovori sa američkom kompanijom Behtel oko potpisivanja komercijalnog ugovora za izgradnju Moravskog koridora su složeni i moraju biti detaljni, ali će uskoro biti okončani, kaže resorna ministarka.

"Moramo biti svesni da je 800 miliona evra ogroman iznos i traži detaljno pregovaranje koje ne može da se desi preko noći. Očekujemo da ćemo se u najkraćem mogućem periodu usaglasaiti oko samog komercijalnog ugovora, potom će ugovor doći pred članove vlade i nakon toga ćemo ga i potpisati", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u Trsteniku.

Kako je kazala, to znači da bi se moglo očekivati da u narednih sedam do 10 ili 15 dana moglo doći do finalizaranja ugovora, ali da ne želi da licitira sa trenutkom otpočinjanja radova na samom autoputu.

Možda će vas zanimati

Mihajlović je istakla da je sve spremno za početak radova, koji će prvo početi kod Kruševca, kao i da je završena eksproprijacija zemljišta.

"Sada je važno potpisivanje komercijalnog ugovora, tu još pregovaramo, jer želimo da sve do detalja ispregovaramao, da se ne desi kao nekada što se dešavalo, kada su se ugovori potpisivali, da se jedan deo predvidi, a drugi ne, pa imamo razne dopunske radove", ukazala je Mihajlović u Trsteniku gde je obišla radove na pešačkom mostu sa cevovodom preko Zapadne Morave.

Ministarka je napomenula i da će radovi na izgradnji Moravskog koridora trajati dve i po godine, koliko će biti potrebno da se završi oko 110 kilometara autoputa, kao je rekla, najvažnijeg koridora u Srbiju.

Ona je navela da su važni Koridori 10 i tzv. Koridor 11 koji nas povezuju sa regionom, ali će upravo Moravski koridor povezati Srbiju, građane i privredu Srbije.

"Povezaće Čačak, Kruševac, Kraljevo, Trstenik, Vrnjačku banju, da sve što nam je najvažnije bude privredno povezano", rekla je Mihajlović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mića

Ameri da vam grade autoput?! Pa oni sebi prave 100 km autoputa 10 godina a koliko li ce nama tek. Jel su nase firme toliko nesposobne da naprave autoput?! Strasno...

Mislim

@Mića A ti kao ne znaš da smo nesposobni...Pa to i ptice znaju.Alo čoveče pa dali ti je poznato da je Mrkonjić i ostatak jagnjeće brigade nije uspeo 25 godina da napravi Beogradsku obilaznicu.O čemu ti pričaš??? Da,nažalost Mi smo najveći slepci i svako će posao da završi pre nas samih.Jadno i bedno ,ali je tako...

special image