• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REJTING BOLJI OD DRŽAVNOG: Prokredit banka dobila investicioni rang

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Svetska rejting agencija Fič (Fitć Ratings) povećala je kreditni rejting Prokredit banke u Srbiji na "BBB-", čime je ova banka postala prva banka u Srbiji koja ima rejting investicione kategorije.

Taj rejting, kako se navodi u saopštenju Prokredita, svrstava banku na svetsku kartu za institucionalne investitore.

"Povećanje rejtinga Prokredit banke je delom rezultat boljeg kreditnog rejtinga koji je nedavno dobila država Srbija, a sve zahvaljujući stabilnosti svoje ekonomske politike, jačanju makroekonomskih pokazatelja i smanjenju javnog duga", navodi se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Dodaje se da je agencija Fič krajem septembra ove godine unapredila rejting Srbije sa "BB" na "BB+" (jednu stepenicu ispod kreditnog rejtinga), dok kompanije koje posluju u Srbiji mogu najviše da imaju jedan rejting iznad rejtinga zemlje u kojoj posluju, a što je Prokredit banka i dobila.

U obrazloženju boljeg rejtinga Prokredit banke, stručnjaci agencije su istakli da je poslovanje te banke u Srbiji izuzetno stabilno, kao i da banka ima apsolutnu podršku svog osnivača Prokredit holdinga iz Frankfurta, zbog čega su svi poslovni i finansijski rizici poslovanja u Srbiji minimalni.

"Unapređenje rejtinga naše banke je samo dodatna potvrda stabilnosti poslovanja i to ne samo Prokredit banke u Srbiji, već i naše holding kompanije u čijem su vlasništvu, pored privatnih investitora, i neki od najozbiljnijih svetskih investitora", rekao je član Izvršnog odbora Prokredit banke, Igor Anić.

Istakao je da je taj rejting "odličan pokazatelj za celu našu zemlju, jer država u kojoj kompanije imaju visoke međunarodne rejtinge je na odličnom putu da i sama u očima međunarodnih investitora brzo dobije viši rejting i željenu investicionu ocenu".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image