• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MULJANJE sa cenom ZA "ALO": Drakonska kazna Hrvatskom Telekomu - 3,78 mln €

Izvor mondo.rs Izvor poslovni.hr

S tržištem nema zezanja, čak ni u Hrvatskoj. Regulator telekomunikacionog tržišta drakonski je kaznio Hrvatski telekom zbog dampinga cena.

  Hrvatski Telekom kažnjen 3,78 miliona evra zbog damping cena Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Hrvatskom telekomu (HT) je pravosnažnom presudom izrečena kazna od 28,1 miliona kuna (3,78 miliona evra) jer nije domaćem regulatoru HAKOM-u (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne delatnosti) dostavio maloprodajne cene po kojima je u periodu između 2015. i 2016. godine prodavao svoje usluge, izveštavaju hrvatski mediji.

To je najveća kazna do sada izrečena nekom telekomunikacionom operatoru u Hrvatskoj, prenosi Poslovni dnevnik.

Možda će vas zanimati

U zaključku presude Visokog prekršajnog suda u Zagrebu navodi se da je HT prodavao svoje usluge po nižim cenama i tako privlačio nove korisnike. Te cene su se uglavnom ticale paketa s ugovornom obvezom na 24 meseca.

Budući da je reč o teleoperatoru značajne snage na hrvatskom tržištu, HT je svojim postupcima ugrozio fer tržišno nadmetanje. Sud je odluku doneo na osnovu dokumenta desetak privatnih korisnika kojima su prodate razne usluge i paketi usluga, a da te cene nisu dostavljene regulatoru.

Iz HT-a su odgovorili da su presudu tek primili i da analiziraju dalje pravne korake. Iako su, zapravo, dobro prošli, jer zakon omogućava da budu kažnjeni sa do pet odsto godišnjeg prihoda što je u njihovom slučaju 38 miliona evra, iz HT-a se žale.

"Videćemo da li ćemo se žaliti. U svakom slučaju, smatramo da visina kazne, s obzirom na prekršaj koji nam se stavlja na teret, nije primerena. Naime, prekršaj koji se stavlja na teret odnosi se na propust u dostavi cenovnika HAKOM-u za jednu od tarifa u 2015. godini", navode iz HT-a i dodaju da kompanija kontinuirano menja tarife i da o tome uredno obaveštava HAKOM.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image