• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO KOŠTA ŠTRAJK: Piloti Britiiš ervejza IAG-u "odgrizli" 15 miliona €

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kompanija IAG, vlasnik Britiš ervejza, saopštila je danas da je štrajk pilota "nokautirao" njen profit u trećem kvartalu i ponovila prognozu o manjoj operativnoj dobiti za ovu godinu.

 Štrajk pilota Britiš ervejza koštao 155 miliona evra Izvor: MONDO, Lana Stošić

Grupa je navela u saopštenju da je štrajk pilota u Britiš ervejzu, pored drugih opstrukcija, rezultirao finansijskim udarom na operativnu dobit od 155 miliona evra u tri meseca zaključno sa 30. septembrom, prenosi Rojters.

IAG je u trećem kvartalu ostvario dobit iz poslovanja od 1,4 milijarde evra (1,56 milijardi dolara), što je u skladu sa konsenzusom analitičara.

Možda će vas zanimati

Grupa je saopštila da očekuje da će njena operativna dobit za 2019. godinu, pre jednokratih stavki, biti za 215 miliona evra manja u odnosu na 2018. godinu, čime je ponovila svoje septembarsko upozorenje o manjoj zaradi.

Piloti Britiš Ervejza su prošlog meseca stupili u 48-časovni štrajk zbog spora između njihovog sindikata BALPA i menadžmenta avio-kompanije oko plata, što je za posledicu imalo prizemljenje 1.700 letova. To je bio prvi protest pilota u istoriji ove avio-kompanije.

Na profit IAG-a se odrazio i štrajk zemaljskog osoblja na aerodromu španske avio-kompanije Iberia, gde leti IAG-ov niskotarifni prevoznik Vueling, što je dovelo do poremećaja na letovima za Barselonu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image