• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA DOBOŠ: Imovina jednog od "srpskih naftnih šeika" na rasprodaji

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Unovčava se imovina stečajnog dužnika kompanije Petrobart, čiji su najvredniji deo tri benzinske stanice, sa početnom cenom 122 miliona dinara (oko miliona evra), oglasio je danas stečajni upravnik.

Istovremeno, ali odvojeno, prodaje se i sedam stanova i osam lokala ove kompanije, čiji raspon cena je od 8,8 miliona dinara do 2,2 miliona dinara (od 75.000€ do 18.700€), kao i više garaža u Beogradu.

Početne cene su 50 procenata procenjene vrednosti nekretnina.

Možda će vas zanimati

Javno nadmetanje za imovinu Petrobarta zakazano je za 29. novembar, uslov za učešće je uplata depozita.

Petrobart je naftna kompanija kćerka-firma LTD Gibraltar sa sedištem u Londonu, a trgovinskim centrima u Beogradu i Moskvi.

U Srbiji je bila poznata i kao franšizing sistema samostalnih benzinskim stanicama AVIA, a vlasnik Zoran Obradović i direktor Ratko Zatezalo, bili su dugogodišnji članovi poslovnog kluba “Privrednik”. Ime firme se pominjalo i kao jedan od najvećih "izvoznika" nafte na Kosovo 2009. godine.

Petrobart je bio i prvi kupac Fabrika maziva iz Kuševca 2007. godine, u saradnji sa Preduzeće za puteve Beograd biznimena Mila Đuraškovića. Juna 2011. godine ugovor o privatizaciji je raskinut zbog sumnje da je vlasnik Milo Đurašković oštetio preduzeće za više od 32 miliona evra, zbog čega je završio na sudu.

Firme sa nazivom Petrobart u svom imenu (a sedištem u Beogradu, Gibraltru i Podgorici), imale su značajne prihode i u poslovima na gradnju autoputeva u Crnoj Gori. Firma ili firme ovog naziva su od prodaje goriva izvođačima na auto-putu prihodovale 11 miliona evra, pisale su podgoričke "Vijesti".

Protiv firme Petrobart Beograd u 2017. godini Naftna industrija Srbije pokreće zahtev za prinudnu naplatu zbog duga od 390 miliona dinara (3,3 miliona evra). Obradović gasi njeno društvo u Podgorici a poslovanje prebacuje na blizance firme u Crnoj Gori, dok dugovi ostaju firmi u Beogradu. U decembru prošle godine Petrobart iz Beograda odlazi u stečaj.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image