• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GLEDATI U SVOJE DVORIŠTE: Evrozona treba kod kuće da obezbedi veći rast

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Evrozona treba u "svom dvorištu" da obezbedi veći ekonomski rast, između ostalog i većim javnim ulaganjima, ako hoće da se odupre slabostima na stranim tržištima i da stekne unutrašnju ravnotežu, izjavila je danas Kristin Lagard.

U svom prvom važnom izlaganju otkako je postala predsednica ECB-a početkom ovog meseca, Lagard nije govorila o monetarnoj politici samo je rekla da će centralna banka nastaviti da obavlja svoj deo posla za podršku ekonomiji, prenosi Rojters.

Umesto toga, odlučila je da pošalje poruku vladama država-članica zone evra, pozivajući ih da ojačaju domaću tražnju pošto je globalni trgovinski rat naglo prekinuo 10-godišnji izvozno orijentisan rast, koji je ugavnom prevodila Nemačka.

Možda će vas zanimati

 "Odgovor leži u pretvaranju druge najveće svetske privrede u ekonomiju koja je otvorena prema svetu, ali sigurna u sebe - u ekonomiju koja u potpunosti koristi evropski potencijal kako bi omogućila uzlet domaće potražnje i dugoročan rast", rekla je Lagard.

Ona je izdvojila javna ulaganja kao ključnu polugu za uspostavljanje ravnoteže, založivši se za to da se "panevropska sredstva" troše na stvaranje "digitalnijeg i zelenijeg" bloka.

"Investicije su posebno važan deo odgovora na današnje izazove, jer one objedinjuju obe stvari - i današnju tražnju i sutrašnju ponuda", istakla je Lagardova.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image