• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UBER PONOVO BEZ DOZVOLE: Imali lažne taksiste u Londonu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug Izvor SRNA

Američkoj kompaniji "Uber" ponovo je oduzeta dozvola za rad u Londonu, drugi put u nešto više od dve godine. Agencija Transport za London kaže da aplikacija ne garantuje bezbedan prevoz s licenciranim taksistima.

Londonska transportna uprava je odbila da obnovi dozvolu za rad Uberu u glavnom gradu Britanije, jer se ispostavilo da je ugrođena bezbednost građana jer je američka firma dozvolila da Londonce prevozi "ko kako stigne".

U saopštenju TfL-a navodi se da je Uber omogućio vozačima bez dozvole da objave svoje fotografije na nalozima licenciranih vozača i tako povezu putnike, što se desilo najmanje 14.000 puta.

Možda će vas zanimati

"Neprihvatljivo je da je Uber dozvolio da u taksi uđe i upravlja vozač koji možda nema dozvolu i osiguranje", izjavila je direktor TfL-a za izdavanje dozvola, regulisanje i naplatu Helen Čapman.

"PROVERAVAMO SVE VOZAČE"

Iz američke kopanije rečeno je da su preduzete mere radi promjene modela poslovanja i postavljanja novog standarda kada se radi o bezbednosti. Šef Ubera a severnu i istočnu Evropu, Džejmi Hejvud, izjavio je da su u poslednja dva meseca provjereni svi vozači u Londonu. "Imamo jake sisteme i provere kako bismo potvrdili identitet vozača i uskoro ćemo predstaviti novi proces podudaranja lica, za koji verujemo da je prvi u radu londonskih taksija i privatnog prevoza", rekao je Hejvud.

Transportna uprava Londona (TfL) je navela da Uber ne može da ima dozvolu za rad u Londonu zbog propusta koji ugrožavaju korisnike ukazujući da su vozači bez potrebnih licenci i osiguranja iskoristili slabost te aplikacije i prevozili hiljade putnika.

Uprava je ukazala da je Uber napravio dobrodošle promene za bezbednost korisnika ali da su one nedovoljne.

"TfL nije uveren da se takvi problemi neće ponoviti u budućnosti, što je navelo na zaključak da ta kompanija nije sposobna da obavlja svoj rad u ovom trenutku", navodi se u saopštenju. ;

TfL je u septembru produžila dozvolu za rad Uberu na samo deset meseci, navodeći da čeka da ta američka kompanija za prevoz putnika koja sebe prodaje u svetu kao "tehnološku a ne transportnu" firmu, odgovori na zahteve o bezbednosti.

Uber je odmah naveo da će se žaliti na tu odliku, dodajući da nastavlja da radi dok je proces žalbe u toku i dok odluka nije konačna.

Uber ima 45.000 vozača i 3,5 miliona korisnika u Londonu.

TfL je 2017. uskratio Uberu dozvolu za rad iz bezbednosnih razloga, na šta se Uber žalio i pobedio u apelacionom sudu koji mu je dodelio dozvolu za 15 meseci.

Uber ponovo bez dozvole u Londonu
Izvor: YouTube/ CNBC Television

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pfhgv

Jedno recju nisu dali dovoljno suske gradskoj upravi

special image