• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NJIMA JE PETAK BAŠ BIO CRNI: Greška u ceni koštala Foreo 11 miliona dolara

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Vodeći švedski brend u oblasti inovativne nege lepote, Foreo, izgubio je usled pogrešne cene u sistemu onlajn prodaje na Crni petak 10,76 miliona dolara - za samo dva sata

 Foreo izgubio 11 miliona dolara zbog greške u ceni na Crni petak Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kompanija je danas objavila saopštenje u kome potvrđuje da će realizovati sve kupovine obavljene putem onlajn prodaje na Crni petak, kada su usled kratkotrajne greške u sistemu kupci imali priliku da kupe inovativni gedžet UFO smart masking device naruče za svega 9,99 dolara, umesto regularne pune cene od 279 dolara.

Kako je popust baš bio "bogovski" - 96 odsto na regularnu cenu, razmere dramatičnog popusta-gubitka potvrđene su jutros. Podaci pokazali da je ukupno kupljeno 38.575 komada UFO uređaja po ceni od 9,99 dolara, što je kompaniju koštalo gotovo 11 miliona američkih dolara izgubljenog prihoda u vremenskom okviru od svega dva sata.

Možda će vas zanimati

Smatra se da je do greške, koja se reflektovala na čitavu globalnu stranicu foreo.com, došlo oko 21.30 po srednjoevropskom vremenu, u petak, 29. novembra, kada je pojava neuobičajeno intenzivnog prometa na stranici prvi put prouzrokovala pad veb sajta.

Pretpostavljajući da se radi u očekivanoj "ludnici" na Crni petak, tehničari su popravili kvar, ali pritom nisu primetili grešku u navedenoj ceni uređaja UFO, ostavljajući tako ovu opciju i dalje otvorenu za onlajn kupovinu.

Grešku su uočili tehničari u noćnoj smeni kada je oko 23.00 sata došlo do drugog pada stranice, i kada je broj korisnika sajta dostigao nezabeležene razmere, budući da je u roku od sat i 20 minuta, onlajn prodaja UFO uređaja dostigla nivo od po 20 komada u sekundi širom sveta, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image