• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAGIJA TRAJE: Potrošimo 222 dinara više nego što zaradimo

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ukupni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi iznosili su u trećem kvartalu ove godine 66.909 dinara mesečno u proseku, dok su mesečni troškovi "težili" 67.131 dinar, prema preliminarnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

U ukupnim mesečnim prihodima, 64.479 dinara su bili prihodi u novcu. Prihodi iz redovnog radnog odnosa imali su udeo od 51,2 odsto u ukupnim mesečnim novčanim prilivima domaćinstava, penzije 33,4 procenta, a prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova 4,3 posto.

Kada je reč o mesečnim rashodima, najviše novca je odlazilo na hranu i bezalkoholna pića, 34,4 odsto, zatim na stan, vodu, struju, gas i druga goriva (15,5%) i transport (9,0%).

Možda će vas zanimati

Od ukupnog broja domaćinstava predviđenih za anketiranje u trećem kvartalu (2.214 za Republiku Srbiju), anketirano je 1.562 domaćinstava (71 odsto), objavio je RZS.

Rascep između prihoda i većih rashoda izgleda da se smanjuje, jer su domaćinstva tokom 2018. godine imala u proseku za 747 dinara veće mesečne rashode od prihoda.

Akoje to tačno, i trend se nastavi, već za 2019. godinu mogli bi da imamo "nultu"razliku, pa zvanična statistika ne bi više imala neugodnu ulogu da objavljuje rezultate koji se logično ne mogu objasniti.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Haha

Pare od droge, od rada na crno , uštedjevine, i ko zna čega još. To nigde ne piše da je zaradjeno, a prodje o5 kroz nečiju gu**cu u obliku računa i eto...

Serbia forever

Nema tu nikakve magije. Ljudi se zadužuju da se prehrane, nekima stižu pare iz inostranstva od dece, koja su pobegla iz Srbije i rad na crno, koji ne ulazi u statistiku o dohotku! To je znak, da je u Srbiji golo preživljavanje, bez mogućnosti da se uštedi JEDAN JEDINI DINAR, bar da se nadje kad rikne bojler ili veš mašina!?

Voda komšija

@Serbia forever Preživeti, i ništa više od toga...

special image