• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNOGORCI DUPLO BOGATIJI od Srba, Hrvati čak 3 puta

Izvor mondo.rs

Nije nikakva novina da su Švajcarci najbogatija nacija u Evropi, čudno je što su Nemci tek u sredini liste bnke Kredi Svis, a neverovatno deluje podatak da su Crnogorci duplo bogatiji od Srba.

Bogate zemlje zapadne i centralne Evrope su zemlje vrlo imućnih pojedinaca a predvode ih stanovnici zemlje banaka, satova i sira – Švajcarske, govore i podaci švajcarske bankarske grupacije Kredi Svis.

Švajcarci u proseku imaju po 228 hiljada dolara.

Možda će vas zanimati

Sledi, možda i pomalo začuđujuće, Island (166.000$) a odmah potom i mnogo očekivaniji rezultat ima mali ali prebogati Luksemburg (140.000$).

Ono što bi prosečnog čitaoca iz regiona Balkana moglo zaprepastiti je da jedna Nemačka, ukupno gledano najveća evropska ekonomija, dolazi tek u sredini liste – sa prosečnim bogatstvom od 35,3 hiljada dolara po odrasloj osobi.

Mnogo bolje od nje kotiraju se Belgija (117.000$), Francuska (102.000$), Irska (105.000$)…

Naravno, još je izrazitiji kontrast između Zapada i Istoka Evrope. Ukrajina ima samo 1,2 hiljada dolara po odrasloj osobi, čime je u rangu s mnogim afričkim zemljama, dok region Balkana stoji bolje ali ne i dobro.

Crna Gora, sa prosečnim imetkom građanina od 24,3 hiljade dolara najbolje stoji u regionu. Poređenja radi, Srbija ima prosečno bogatstvo od tek 10,7 hiljada, što je lošije i od BiH sa 13 hiljada dolara, kao i Albanije sa 14,7 hiljada dolara.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan

Jako se teško "iskopa", ali na kraju sam je "iskopao", prema istoj mapi: Serbia $ 10,7 K, Croatia $ 29,2 K, Albania $ 14,7 K, Bulgaria $ 19 K, Romania 19,6 K, BiH $ 13 K, Slovenia $ 50,4 K, Cyprus $ 28,8 K, Hungary $ 17,7 K, Montenegro $ 24,3 K, ...

Komparacija

Lijep,ljepši,najljepši i viđu mene.

Nemanja

Kako to, kada nama veliki vodja gotovo svakodnevno ispira mozak cinjenicom da smo lideri u regionu ?

special image