• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIĆE NAM TOPLO: Sve je spremno ako potraje ova hladnoća

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Energetski sistem Srbije je za ovu zimu potpuno pripremljen i stabilan, imamo dovoljno gasa i ostalih energenata, a oko 60 toplana širom Srbije radi u režimu 24 sata dnevno kako bi građani u prijatnoj atmosferi proveli praznike.

 Antić - Energetski sistem pripremljen i stabilan za ovu zimu Izvor: Svetl/iStockphoto

Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, rekao je sinoć prilikom obilaska radnika JKP Beogradske elektrane, da je sistem potpuno stabilan u svim energetskim kompanijama, da su se svi dobro pripremili za zimu - od proizvodnje, prenosa i distribucije elektične energije, preko snabdevanja gasom i ostalim energetnima do pouzdanog rada toplotnih sistema širom Srbije.

Prema Antićevim rečima, Srbija ima punu sigurnost snabdevanja gasom, dodajući da je skladište Banatski dvor puno i da u njemu ima više od 500 miliona metara kubnih uskladištenog gasa.

Možda će vas zanimati

Kad je reč o ostalim energetnima, dodaje Antić, na deponijama Elektroprivrede Srbije (EPS) ima oko 1,6 miliona tona uglja.

"Jedna potpuno sigurna energetska situacija koja nam garantuje jednu normalnu i mirnu zimu. Za sve to smo imali veliku podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da se dobro pripremimo, zbog toga je ovo jedna od godina za koju možemo da kažemo da smo najbolje pripremljeni za zimski period", podvukao je Antić.

Antić je dodao i da sistem "Beogradskih elektrana" obezbeđuje toplotno grejanje za više od milion Beograđana, da greje više od 315.000 stanova i ukupnu površinu, uključujući i poslovni prostor, od 22 miliona kvadratnih metara.

Ministar je istakao i da je pred tim preduzećem velika investiciona godina, navodeći da beogradske toplane zajedno sa Gradom Beogradom, a uz podršku Vlade Srbije, razvijaju projekat toplodalekovoda od Obrenovca do toplane na Novom Beogradu.

Antić je naveo i da je značajan projekat toplovoda od Vinče, odnosno, budućeg postrojenja za proizvodnju toplotne elektrinčne energije na otpadu, do toplane na Konjarniku.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Nikad gore grejanje u Bg -u.

special image