• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija 2025": U infrastrukturu se ulaže devet milijardi evra

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug Izvor Politika

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je investicionim programom "Srbija 2025" predviđeno da od ukupno 14 milijardi evra čak oko devet milijardi bude uloženo u transportnu infratsrukturu.

Mihajlovićeva je za "Politiku" rekla da se najveći deo novca odnosi na putnu infrastrukturu, odnosno oko pet milijardi evra.

"U železnicu će biti uloženo više od 3,5 milijardi evra, a u vodni saobraćaj oko 274 miliona evra", rekla je ministarka.

Možda će vas zanimati

Ona je navela da će se ulagati i u vazdušni saobraćaj i da će u fokusu biti razvoj Aerodroma "Morava" kod Kraljeva, gde će se graditi nova pista.

Kada je reč o stanogradnji, Mihajlovićeva kaže da će se u martu u Vranju u svoje stanove useliti prvi pripadnici Vojske i policije, u okviru projekta gradnje više od 8.000 stanova širom Srbije za koji je izdvojeno 274 miliona evra.

"U novom investicionom planu, koji su predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, predviđeno je još 500 miliona evra za stanove za mlade bračne parove", kazala je.

Ona je rekla i da je veoma zadovoljna onim što je urađeno u 2019. godini.

"Kada vidim da smo ove godine završili i pustili u saobraćaj 130 kilometara auto-puta, što niko pre nas nije mogao ni da zamisli, a akmoli uradi, ne mogu da budem nezadovoljna...Mislim da je najveći uspeh koji sam postigla to što sam potpuno promenila percepciju o infrastrukturi", rekla je ministarka.

Ona je podsetila da Srbija danas u infrastrukturi, kao ni u jednoj drugoj oblasti, ima najveće svetske igrače.

"U Srbiji, infrastruktura je liga šampiona. Zato je reč godine u Srbiji 'autoput' i to smatram svojim velikim uspehom", rekla je ministarka.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presveti efendija

special image