• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Ipak sam ja gori MMF od MMF-a

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srbija će samo delimično usvojiti preporuka MMF-a., Svetske banke i srpskog Fiskalnog saveta, da se u javna preduzeća izaberu prfesionalni menadžemn umesto sada većinskog v.d. stanja direktora. Šta kaže premijerka Brnabić?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne prihvata izmenu statusa za vršioce dužnosti direktora u javnim preduzećima, kako je predložio MMF, jer, ocenjuje, da bi ti "raspušteni direktori" ponovo napravili da zbog javnih preduzeća zapošljavanje u privatnom sektorubude neprivlačno.

Možda će vas zanimati

"Oni bi da sve (najkvalitetnije) pozapošljavaju u javni sektor i to privatni sektor ne bi mogao da izdrži", rekao je Vučić na TV Prva, uz opasku da se naša javna preduzeća "ne vode kao da su privatna firmu, nego kao da je to Alajbegova slama".

Premijerka: Javnim preduzećima će se baviti sledeća vlada

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će reforma javnih preduzeća biti tema nakon izbora i u fokusu buduće vlade. Preduzeća i način biranja direktora tih preduzeća putem konkursa nije završen do kraja "jer se Vlada Srbije bavila drugim problemima među kojima su stečaji preduzeća, poput Železare, RTB Bora, PKB-a, zbog kojih je, kaže, budžet 'krvario'".

Na konstataciju novinara da se pojedini šale da predsednik voli v.d. stanja, Vučić odgovara da on ne voli v.d. stanja, već disciplinu.

Upitan da li to znači da neće usvojiti predlog MMF-a da se ukinu v.d. stanja u javnim preduzećima, Vučić kaže da će se taj predlog delimično usvojiti.

"Ipak sam ja gori MMF od MMF-a", rekao je Vučić.

MMF je, ističe predsenik, uradio dobar posao u Srbiji, pomogao je našoj zemlji oko kontrole budžeta, da se ne zadužuje previše i kontrolisao da ima određeni procenat plata i penzija u okviru BDP-a.

"Ja sam ih pozvao, molio da dođu i danas su javne finansije uređene, a javni dug spušten sa 79 odsto BDP-a na 50 odsto, dok su investicije sve veće", ukazao je Vučić.

Ističe i da je nezposlenost ispod 10 odsto i da će, kaže, nastaviti da se spušta.

"Mi ćemo imati problem sa nedostatkom radne snage", ocenjuje Vučić.

On se osvrnuo i na sistem obrazovanja i kazao da se fakultet završava zbog znanja, ali da je tržište rada to koje diktira visinu plate.

Ocenjuje da Srbija nema loše škole, ali joj je potrebno da ima mnogo bolje privatne škole, a ne da te škole budu sramota u našem društvu.

"Veliki Šimon Peres, nedavno preminuli, mi je rekao: 'Aleksandre ako uspeš da ubediš radnike u Srbiji da šest sati rade, a dva da uče, da se razumeju u nove tehnologije, robotiku, veštačku inteligenciju i da znaju šta donosi 5G mreža, ali i da ubediš decu da rade dva sata dnevno i šest da uče, samo tako ćete moći da opstanete na tržištu", rekao je Vučić.

Apropo toga, kaže da Srbija "grabi krupnim koracima napred", a to se može videti, navodi, po izgrađenim putevima i prugama, ali i po platama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

RODNOSLAV.

I, koliki je javni dug, koliko miliona eura? MMF nam se meša u unutrašnje stvari države, BRUKA!!

Vladimir

Bravo presveti efendija!

MMF

Skraćenica od Mali Ministar Finansija. Znači on je iznad malog,odnosno, povelik.

special image