• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić PROTIV zabrane rada nedeljom: Treba da radimo više, a ne manje!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom, i da bi radnici u Srbiji trebalo da iskoriste šansu kada ekonomija ide nabolje...

 Vučić protiv zabrane rada nedeljom Izvor: fiorigianluigi/iStockphoto

Vučić je, u Jerusalimu, gde je u poseti Izraelu, kazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

"Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim?, kazao je on.

Možda će vas zanimati

Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

"Sada, kada imamo rast ekonomije treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina", istakao je on.

Na konstataciju da se građanima ne bi svidelo da ne rade marketi nedeljom, Vučić je rekao da postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade.

"Zna se kako se plaća rad nedeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom", poručio je on. Vučić je kazao da će posle ovog krenuti da traže da ne radimo ni petkom, da ne radimo od 7 do 16, kasnije od 9 do 17 i tako dalje.

"Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam voleo da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo", kazao je on.

Istakao je da ne razume ni pomeranje radnog vremena, i da to zamera ministru Zoranu Đorđeviću, koji je novu svetsku praksu "kliznog" radnog vremena promovisao u Srbiju i uveo prvo u svoje ministarstvo.

Inicijativa za zabranu rada nedeljom u trgovinskim radnjama, gde su inaće najveće zloupotrebe prava radnika (nebrojanje i neplaćanje prekovremenog rada, rad šest dana u nedelji...), pokrenuta je na inicijativu sindikata i socijalno-ekonomskih saveta nekih gradova u Srbiji.

Predlog se razmatra i na stolu je nekoliko opcija, a u februaru se očekuje zajednički sastanak svih aktera na koje se ona odnosi, na kome će analizirati svi predlozi i eventualno dogovoriti usvajanje te odluke, rekli su iz Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Zabranu rada nedeljom podržava i poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, koja je najavila svoju takvu preporuku Ministarstvu trgovine.

"Ja iz protesta ne kupujem nedeljom u tržnim centrima. Počeli smo analizu, i to će biti inicijativa ili preporuka jer to je ogroman broj ljudi koji radi nedeljom i ne može da bude sa svojom porodicom", kazala je Janković u novebmru na konferenciji "Poslovanje po meri porodica" koju je u Beogradu organizovala "Biznis info grupa", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u saradnji s Unicefom - Srbija. Šta vi mislite?

Anketa

Da li bi trebalo ukinuti rad praznicima i nedeljom?

  • DA

    89.07% (6663)

  • NE

    9.2% (688)

  • NISAM SIGURAN, NEKA ODLUČE STRUČNJACI

    1.73% (130)

Da li bi trebalo ukinuti rad praznicima i nedeljom?

Rezultati

PROČITAJTE I OVO

Komentari 316

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GoranSD

Tačno nas čovek gleda kao da stoku. I on i svi ti poslodavci... Njima je bre nebitan tvoj privatan život. Dal imaš porodicu, devojku, dečka, psa, mačku... Ma da si i sam. Njima je bitno samo da da ti radiš za njih i to za nikakve pare. Kada se malo pobuniš ti si neradnik. Nebitno što si do tada nakupio 100 sati prekovremenog, radio vikende, duple smene, žrtvovao svoj privatan život.... Ne! Ti si u tom trenutku neradnik! Ma šta neradnik... Ti si đubre, ološ. Kako me nije sramota da pitam za slobodan dan i za platu. Tačno nas gledaju kao stoku i ništa više!

Hegel

Kod Švabe su konji radili 5 dana,6.dan kod paora(švapski konji),a 7.dan su konji odmarali

Veteran

Presednik nikad nije bio u radnom odnosu i zato ne razume.

special image