• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić pazari li pazari: Završen posao oko Viktorija grupe

Izvor mondo.rs Izvor Bankar.me

Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije dala je pozitivno mišljenje na zahtev predstavnika MK grupe za odobrenje koncentracije na tržištu u vezi sa prodajom srpske Viktorija grupe.

  Miodrag Kostić kupio Viktorija grupu Izvor: MN Press

Beogradski mediji su još u julu 2018. godine pisali da postoji namera da, za oko 112 miliona evra, MK grupa Miodraga Kostića preuzme dugove Viktorija grupe, nastale na osnovu kredita kod poslovnih banaka, prenosi crnogorski portal Bankar.

Možda će vas zanimati

Kako se navodi, u rešenju Agencije za zaštitu konkurencije od 12. decembra 2019. godine piše da je od strane podnosioca zahteva u propisanom roku izvršena uplata od 600 evra na račun Agencije i 14.400 evra na podračun Agencije.

VIKTORIJA GRUPA

Viktorija grupa je jedan od vodećih srpskih poljoprivrednih proizvođača i agro izvoznika. Poznata je po proizvodnji Non-GMO soje (Soja-protein) i uljari Sunce (Viktorija oil).

Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije dala je u oktobru prošle godine pozitivno mišljenje i na zahtev dve ofšor kompanije sa Kipra, Ermaged Limited i Mormont Limited, koje se povezuju sa Kostićevom MK grupom, za odobrenje koncentracije na tržištu, u vezi sa prodajom kompanije Heta Ašet Resolution.

Prema ranijem pisanju medija Kostić je dugove Viktorija grupe prema bankama od 260 miliona evra, otkupio za oko 112 miliona evra, kao i da će nakon te transakcije postati većinski vlasnik kompanije, jer će dugovi biti konvertovani u kapital, a Viktorija grupa više neće imati obaveze prema bankama.

Crnogorski portal dodaje i da Kostić preko svoje AIK banke poseduje oko 15 odsto vlasništva hotelske grupe Budvanska rivijera, koja je delom i u vlasništvu Vlade Crne Gore.

Širenje na Jadranu Kostić bi mogao da nastavi, javili su pre desetak dana italijanski mediji, kupovinom dela luke u Trstu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Hvala svim vlastima od devedesetih a posebno velikom demokrati Zoranu Djindjiću...sve ista ekipa...

WALDEMAR

Koja je ovo muljacina. Ko je blize ovoj stvari, zna o cemu pricam,a obicnom narodu cu reci da nije tako kako izgleda ovde

special image