• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRODAJE SE eBay? Vlasnik Njujorške berze bacio oko na onlajn trgovca

Izvor mondo.rs

Kompanija Interkontinental eksčejndž (Intercontinental Exchange, ICE), koja je operator Njujorške berze, odgovorila je povodom spekulacija da želi da preuzme platformu za e-trgovinu eBay, da se toj firmi obratila s predlogom.

  ICE, vlasnik Njujorške berze kupuje eBay Izvor: Screenshot/eBay

Predlog je da "istraže delokrug potencijalnih mogućnosti" saradnje, kaže se u saopštenju koje je usledilo nakon što su neki mediji izvestili, pozivajući se na neimenovane izvore upućene u dešavanja, da ICE pregovarao o potencijalnom preuzimanju iBeja, prenosi Rojters.

Akvizicija bi premašila 30 milijardi dolara i predstavljala bi znatno udaljavanje ICE-a od njegove fokusiranosti na finansijska tržišta.

Možda će vas zanimati

List "Volstrit džurnal", koji je prvi izvestio da se vode pregovor o takvom sporazumu, naveo je da ICE nije zainteresovan za oglasno odeljenje eBeya, čiju prodaju ovaj onlajn prodavac razmatra.

Iz eBeya su u prvi mah odbili komentar, ali se uprava kompanije juče ipak oglasila saopštenjem da je "otvorena za sve alternative koje povećavaju vrednost firme".

Akcije eBeya su u utorak, nakon objave prve vesti o pregovorima, zaključene na Volstritu u porastu od 8,7 odsto, na 37,41 dolara, čime je tržišna vrednost kompanije dostigla 30,4 milijarde dolara.

S druge strane, akcije ICE-a su pale za 7,5 procenata, na 92,59 dolara, spustivši tržišnu kapitalizaciju kompanije na 51,6 milijardi dolara, jer su investitori zaključili da bi sporazum mogao da bude štetan za operatora berze.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image