• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prodaja Komercijalne dobar posao, primedbe zlonamerne"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Prodaja Komercijalne banke je dobar posao za Srbiju, a stručnjaci su procenili da je sada pravi momenat da se to učini, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 Vučić o prodaji Komercijalne banke Izvor: Mondo/Georgi Mitev Šantek

Vučić je danas izjavio da ne može da razume primedbe na taj potez, koje kao da kasne dva veka", i da bi i on voleo da je to ostala srpska banka ali da su odluku doneli stručni ljudi, postupak je bio transparentan i to će doneti dobro Srbiji.

Vučić je novinarima na otvaranju hotela Mona rekao i da je svaki investitor dobrodošao, a da je slovenačka NLB moćna banka, treća ili četvrta na tržištu, i da će od novac od prodaje ići u budžet.

Možda će vas zanimati

Vučić je poručio delu opozicije koja kritikuje prodaju Komercijalne banke, da su oni ti koji su rasprodali sve banke, cementare, NIS....

"Tako su dobro upravljali i Privrednom i Agro bankom da smo na kraju morali da platimo 400 i 500 miliona evra", naveo je Vučić dodajući da sve gubitke na kraju plaćaju građani.

On je naveo da je zbog lošeg upravljanja Komercijalnom bankom 250 miliona evra drzava morala da uplati stranim investitorima.

"Mi smo platili put opciju 250 miliona, posle užasno teskih pregovora sa EBRD", napomenuo je on i istakao da smo dotle došli zato sto nismo imali najbolji menadžment svih tih godina.

I EBRD i drugi nedovoljno su dobro upravljali, ocenio je Vucičh i dodao da "na kraju nije bilo izbora i da je najbolja je bila "put opcija" (prethodno dogovorena prodaja pod određenim uslovima).

Vučić je istakao da je za nas važno da bankarski sistem funckioniše i da imamo jednu srpsku (državnu) banku - Banku Poštanska štedionica i da ona treba još više jača.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dalabu

Koliko ekonomskih strucnjaka imamo,Padinjak je mali za sve njih.... :)

Goran Ginda

Odluku da proda Komercijalnu banku nije doneo sam Vučić preko noći, već uz konsultacije sa stručnjacima iz oblasti bankarstva! A da smo uništili nekoliko banaka, pa jesmo...

Vladimir

BRAVO PRESVETI EFENDIJA

special image