• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorivu manja cena već dva meseca – Od januara pad 7 dinara

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Vozači u Srbiji očekuju drastičan pad cene goriva, koji bi pratio dramatičan pad svetske cene nafte, ali neprimetno im prolazi da gorivo pomalo pojeftinjuje već – mesecima.

Prosečna maloprodajna cena benzina prošle nedelje je bila manja za oko dva dinara u odnosu na januar, kažu u Udruženju naftnih kompanija Srbije i navode da su cene goriva mesec i po dana u blagom padu i da se taj trend nastavlja i dalje.

Pojeftinjenje nafte u svetu oseća se i u Srbiji, a analiza Udruženja naftnih kompanija Srbije pokazala je da je u odnosu na cenu sredinom januara, prošlonedeljna prosečna maloprodajna cena benzina je bila manja za 2,1 dinara po litri, dizela za 6,13 dinara po litri i TNG-a za 2,9 dinara po litri.

Možda će vas zanimati

Benzin i dizel su ove nedelje jeftiniji još za oko dinar po litri, tako da je u odnosu na najvišu cenu zabeleženu ove godine dizel gorivo pojeftinilo za sedam dinara po litri, a benzin za tri dinara po litri.

Kako navode u Udruženju, naredne sedmice kada budu prikupljeni podaci za čitavu sedmicu znaće se precizniji podaci.

Kretanje cene u svetu, kako nafte tako i dolara, svakako utiče i na cene goriva u Srbiji, ali naftaši ističu da ne treba očekivati dramatičan pad sa istim procentima kao na berzi, gde je cena krajem prošle nedelje pala za više od 20 odsto a onda se početkom ove nešto popravila.

Izvor: Ilustracija MONDO/Georgi Mitev Šantek

Ali, kao je juče za MONDO istakao Tomislav Mićović, generalni sekretar UNKS, treba imati u vidu da je cena dolara u poslednje vreme dosta varirala, kao i koliko država "učestvuje" u krajnjoj ceni goriva.

"Gde je veliko poresko zahvatanje od energenata, tamo je taj uticaj mnogo manji. Tako bi kod nas i da je cena nafte u jedan dolar po barelu, evrodizel koštao na pumpi najmanje 86 dinara, zbog akcize i PDV-a", podvlači Mićović.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Dok bili protesti zbog poskupljenja Goriva jedva se organizovali ,pa cak nas i gledali ostali gradjani kao neprijatelje nas protestante,dok nije na kraju doslo do toga da se sve raspalo a Vlast vidi da narod nemoze da se organizuje i istraje i naravno gazi i dere sve vise i vise,tako nam i treba !

Урке

ТНГ у ХР између 57-69дин, 65 углавном на сваком ћошку. Што нас дереш државо на гориву које најмање загађује?

Realan 018

Šišanje do koske, garantovano u odnosu na prosecnu ili minimalnu platu placamo najskuplje gorivo na svetu, al tu statistiku niko nece da objavi.

special image