• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TU JE SVE OK: Kineskom automobildžiji 16,4 miliona evra subvencije

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

"Državna pomoć", odnosno subvencija od 16,4 miliona €, kineskoj kompaniji Sindžu automotiv lajtning sistems (Xingyu Automotive Lighting Systems d.o.o. Beograd) je po porpisima, utvrdila nadležna komisija.

Subvencija za investiciju od najmanje 60 miliona evra u izgradnju fabrike u Nišu je u skladu s propisima, objavila je Komisija za kontrolu državne pomoći.

Kineski investitor obavezao se da će do kraja 2023. godine uložiti 7,5 miliona evra za zemljište, za izgradnju objekata 32,7 miliona evra i 19,6 miliona evra za novu opremu, a vrednost troškova zarada za novozaposlena lica povezana sa ulaganjem u dvogodišnjem periodu nakon dostizanja pune zaposlenosti iznosiće najmanje 13,8 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Ova grinfild investicija na teritoriji Niša državnu pomoć van tržišnih uslova dobiće jer će zaposliti najmanje 1.000 novih radnika na neodređeno vreme u roku od pet godina od završetka investicionog projekta.

Investitor je u vlasništvu Čanghou Sindžu (Changzhou Xingyu Automotive Lighting System Co. Ltd.), iz Kine koji je proizvođač automobilske rasvete sa 5.731 radnikom i procenjenih 650 miliona evra prihoda u 2018. godini, navodi se u odluci i dodaje da će novu proizvodnju u Nišu zasnovati na 16,55 hektara.

Državna pomoć za ovu investiciju od posebnog značaja za Republiku Srbiju od 16,4 miliona evra biće isplaćena u četiri tranše.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image