• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Pančeva U SVAKI DRUGI AUTO u svetu: Izgradnja fabrike Brose

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nemački proizvođač autodelova, kompanija Brose, danas je u Pančevu počeo izgradnju fabrike i razvojnog centra, u koje će biti uloženo 120 miliona evra. Zaposliće oko 1.100 radnika.

Izvršni potpredsednik za poslovanje Brose grupe, Tomas Špangler,je na ceremoniji otvaranja novinarima rekao da je plan da u fabriku bude uloženo 120 miliona evra, da će biti zaposleno 1.100 radnika i da se pokretanje prve proizvodne linije očekuje sredinom sledeće godine.

On je naveo da će se fabrika fokusirati na proizvodnju elektromotora, kao i da će biti izgrađena posebna konstruktivna hala za elektroniku.

Možda će vas zanimati

Dodao je da se kompanija posle intenzivne potrage za lokacijom odlučila za Srbiju i Pančevo, te dodao da su odlučili zbog mnogo pozitivnih komentara o obrazovanju i posvećenosti radnika poslu, što su ključni elementi razvoja njihove kompanije.

"Veoma nam je važna blizina Beograda i Novog Sada, kao univerzitetskih gradova. Osim proizvodnih pogona, imaćemo odeljenje koje će se baviti razvojem i biće nam potrebni kvalifikovani kadrovi koji se bave razvojem hardeva i softvera", rekao je Špangler i zahvalio na podršci Vladi Srbije i Pančevu.

VREMENSKA KAPSULA PRED DRŽAVNIM VRHOM

Ceremoniji polaganja kamena temeljca, koji će simbolično biti označen punjenjem vremenske kapsule, prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsedavajući Brose Grupe Mihael Stošek, izvršni potpredsednik za poslovanje Brose grupe Tomas Špangler, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Nemačke Tomas Šib.

Upitan o platama zaposlenih i šta radnici mogu da očekuju, Špangler je rekao da mogu da očekuju konkurentnu i natprosečnu platu i mogućnost napredovanja.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je na simboličnom otvaranju gradnje rekao da je Brose jedna od fabrika koja će da menja sve, ne samo u Pančevu, Banatu, već će pozitivno da utiče i na Beograd, celu Srbiju.

"Za nas to znači dodatni izvoz od 450 miliona evra u 1.100 radnika", rekao je Vučić.

On je istakao da će "običnim" radnicima plata u početku biti 750 evra, inženjerima 1.500 evra, a do 2026. godine plata će biti između 1.900 i 2.100 evra.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine. Završetak izgradnje i useljenje u zgradu fabričko-razvojnog kompleksa planirano je za proleće 2021.godine, a početak proizvodnje za avgust.

U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

Površina prve fabrike i razvojnog centra kompanije Brose u Srbiji je 60.000 kvadratnih metara, a ukupna površina kompleksa 220.000 kvadratnih metara.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju.

Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

A subvencije kolike su!?

special image