• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani se žalili na SKUPLJI limun, jabuke i đumbir... Jeste vi primetili?

Autor Milutin Vujičić

Pročitajte i kako možete da se žalite ako primetite "skok" cene.

Vlada Srbije donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, međutim svedoci smo da su pojedini trgovci oglušili na to i iskoristili trenutak da zarade, čime su razljutili građane...

Osim što su "podigli" cene najtraženijih proizvoda (maske, asepsol, alkohol...), ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otkrio je gostujući na "TV Prva" da nije samo to u pitanju.

Možda će vas zanimati


"Do juče smo imali 905 poziva, oko 150 dnevno. Najveće pritužbe se odnose na dezinfekcione proizvode i cene, a imamo pritužbe i na skuplje južno voće. Šta je postalo skuplje? Mi smo u 27 slučajeva utvrdili nepravilnosti da su cene više od cena koje je Vlada propisala, odnosno marže ne smeju biti veće. U tih 27 slučajeva odmah je naloženo da se vrate cene, a to se odnosilo na maske, alkohol i slično, ali i na jabuke, limun i đumir", objasnio je Rasim Ljajić za TV "Prva".

Kontakt centri primaju pozive svakog radnog dana od 9 do 16 časova na broj 011/6350-322, a posle 16 časova i vikendom građani i privrednici mogu svoje prijave da ostavljaju popunjavanjem formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs ili govornom porukom.

PROČITAJTE I OVO


Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Povrtar

Mnogo puta sam pisao na ovu temu...on prodaje po 120 din a kad treba da kupi od proizvodjaca kuka kako mu ne ide i da treba dase skine cena...nazalost mi korektno trziste nemamo ...pa vise zarade svi oni(sverceri,piljarnice,prodavnice,a posebno marketi) nego mi koji proizvodimo i na kisi i na vetru i po snegu i na suncu...ali mi ovde ne pricamo o zaradi vec o realnim cenama koje bi bile pristupacne za vas potrosace i za nas proizvodjace. Ali kako bi onda svi oni sticali kapitale za godinu dana koji mi ne mozemo svojim radom citavih porodica da steknemo desetinama godina ...

SLBbezP

Kupim jabuke po 60 din, posle par dana kod istog prodavca cena 80 din za iste te jabuke.Ove nedelje 120 din.Napsujem ga kao vola, pitam kako te nije sramota da na krizi profitiras.Kaze ne mora kupis, briga njega nema srama, bitna je zarada.Ajde da razumem da je rasprodao sve po 60 din, pa ga nova tura skuplje kosta pa podigao cenu.Ali on te jabuke koje je davao i za 40 din sad prodaje za 120.E to je problem drzave sto nemamo kontrolu ni u jednoj sferi drustva.Radi na crno, ne placa poreze, ne izdaje fiskalni a dere ljude.Takvih je mali milion u Srbiji.Na kraju nisam ni kupio, necu umreti bez jabuka ali mu ih necu platiti 120 din.A o kvalitetu jabuka i da ne pisem.

Elmin

Sve podmuklo ide. Sve poskupljuje neznatno ali je skuplje. Zasto je to tako. Takav smo narod. Samo gledamo da na muci i u teskim trenucima. Se obogatimo.

special image