• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Juru ne znam detalje, ali radnici moraju da se zaštite, kaže predsednik

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da ne zna detalje o protestima radnika kompanije Jura u Nišu, Rači i Leskovcu, ali da radnici moraju da budu zaštićeni od virusa na poslu.

Predsednik Vučić je na konferenciji u Nišu, povodom raspodele respiratora potrebnih obolelima od korona virusa, rekao da ne zna detalje o protestima koji se ove nedelje dešavaju u pogonima Jure u Nišu, Rači i Leskovcu.

Možda će vas zanimati

Vučić kaže da se radi o privatnoj kompaniji iz Južne Koreje, da radnici moraju da budu zdravstveno zaštićeni na poslu opremom, a da je od poslodavca traženo da proredi broj radnika kako bi se ispoštovale mere prevencije.

"Ali ako neko misli da će da se vrati socijalizam i da radnici odlučuju o svemu, grdno se vara", istakao je predsednik Srbije.

Radnici Jure nekoliko dana odbijaju da nastave privremeno prekinutu proizvodnju, jer nisu imali zaštitnu opremu protiv virusa, rade u pogonima na suviše malom odstojanju jedan od drugog i voze se punim fabričkim autobusima.

Iz medicinskog dela Kriznog štaba Srbije za boru protiv epidemije covid-19, saopšteno je da je sedam radnika Jure u Lekovcu zaraženo korona virusom, da je tri stotine u izolaciji, a prema navodima Sindikata Jure u Nišu, i tamo ima obolelih i u samoizolaciji.

Prema podacima Udruženih sindikata Srbije "Sloga" iz Niša, radnici Jure izjašnjavaju se da li hoće da rade ili će ići dve nedelje na plaćeno odsustvo sa minimalcem, a da se čeka da inspekcija iz Beograda utvrdi da li postoje uslovi za rad u skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije Grada Niša.

Kako je saopštio taj sindikat, menadžment Jure u Nišu obavestio je zaposlene o Zaključku Štaba, prema kojem svi poslodavci na teritoriji grada mogu da imaju maksimalno 50 radnika u jednoj smeni na 5.000 metara kvadratnih, uz rastojanje među zaposlenima od dva metra i obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava za vreme boravka u proizvodnom pogonu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 58

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar Peric

Da se pošalje neko ko će pošteno da odradi nenajvljenu kontrolu i o rezultatima obavesti nadležno ministarstvo za rad i radne odnose i predsednika Vučića kako bi bio upoznat sa istinitim dešavanjem i ponašanjem u tim pogonima.

Tanja

Zdravlje treba svima da bude na prvom mestu.

Ana

Svi radnici se moraju zastititi,zdravlje je na prvom mestu!

special image