• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Isplata minimalca u prvih 10 dana maja"

Izvor mondo.rs

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da očekuje da u prvih 10 dana maja bude uplaćen prvi minimalac svakom zaposlenom u privatnom sektoru za koji se poslodavac prijavi da bude deo ovog programa.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici tri uredbe, kojima se precizira pravni okvir ko će moći da koristi državnu pomoć iz paketa ekonomskih mera vrednog 608,3 milijarde dinara, odnosno 5,1 milijardu evra.

Mali je rekao da je usvojena uredba i time definisan pravni okvir i da sada ne postoji nikakava preorpeka da taj proces krene i da će upavo početi od ponedeljka 13. aprila, pošto ne veruje da će neko podneti prijavi tokom vikenda.

Možda će vas zanimati

Sva privredna lica inače podnose tu pijavu do kraja meseca i pozivam ih da to ubrazaju i ukoliko do kraja meseca, šta god da podnesu, mi nedelju dana nakon toga možemo da reagujemo sa isplatom prvog minilac.

Pravo na minimalac koji država isplaćuje u cilju podrške privredi imaju i preduzetnici koji su jedini zaposleni, rekao je danas ministar.

"Tako da računam u prvoj nedelji maja odnosno prvih 10 dana maja prvi minimalc će već biti uplaćen svakom zaposlenom u privatnom sektoru za koji se poslodavac prijavi da bude deo ovog programa", rekao je Mali.

Kaže da je obaveza poslodavca da te zaposlene i zadrži i da veruje i da hoće, pošot će kada se završi vanredno stanje opet biti borba za dobrog zapaslenog.

"Obaveza formalna je da nemaju pravo da otpusti te ljude još tri meseca nakon uplate poslednje rate novčane pomoći od strane držve, a to je, računamo, negde oktobar mesec", kazao je Mali.

Kaže da su defiisane dobre i kvlaitetne mere sa cije da se održi zaposlenost i da pomoć ide onima koji je napotrebnija - privatnom sektoru.

Pročitajte i ovo

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

RADNIK

Da li ce minimalac da prima i radnik koji je radio ili samo radnici koji ne rade TJ.HTEO SAM DA PITAM AKO FIRMA ISPLACUJE PLATE RADNICIMA DA LI CE I TI RADNICI DOBITI MNIMALAC O KOM SE GOVORI

Vladimir

BRAVO PRESVETI EFENDIJA

Horor

Meni ovde nista nije jasno uopste!!! Prvo se pricalo i pisalo da je dodatni minimalac sada ne znam sta je ovo?!?

special image