• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorenje u Valjevu ponovo započelo proizvodnju: Evropa HOĆE naše frižidere!

Izvor mondo.rs

Iako su mnoge fabrike zaustavile svoju proizvodnju pre dve sedmice zbog epidemije korona virusa, kompanija "Gorenje" u Valjevu danas nastavlja sa proizvodnjom posle tronedeljne pauze!

 Korona virus Gorenje Valjevo nastavilo proizvodnju Izvor: Mondo/Maja Gašić

Kompanija Hisense Gorenje je saopštila da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje fabrikama u Evropi i dodali da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu.

"Uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, prema ranijem planu danas je nakon tronedeljne obustave rada ponovo pokrenuta proizvodnja u valjevskoj fabrici", navodi se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Kompanija Hisense Gorenje je potvrdila danas i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen novi korona virus i da su zaraženi radnici u dobrom zdravstvenom stanju, kao i da su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma.

U kompaniji su potvrdili da su zaposleni zaraženi van radnog mesta i da su još 14 radnika koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni u samoizolaciju u trajanju od 28 dana.

Takođe, bez znakova oboljenja u samoizolaciji se nalazi još jedan radnik koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja.

"Imajući u vidu da su zdravstveni radnici po prirodi svog izrazito zahtevnog posla najizloženiji virusu COVID-19, u Gorenju Valjevo je uvedena i dodatna mera opreza - da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama", navela je kompanija Hisense Gorenje.

U kompaniji su naveli da će takvi zaposleni posao obavljati od kuće ukoliko im priroda radnog mesta to dozvoljava, ili će biti na prinudnom odmoru do kraja vanrednog stanja i primati 70% plate.

Takođe, ta kompanija sprovodi i druge preventivne i bezbednosne mere kao što je merenje temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija radnih površina više puta dnevno.

"Kako bi se izbeglo okupljanje u grupe i dalje će se poštovati mera posebnog režima u trpezariji – različito vreme obedovanja za sve proizvodne linije, dok će zaposleni u kancelarijama jesti na svojim radnim mestima", kažu Hisense Gorenje.

Veliki broj kompanija u Srbiji obustavio je proizvodnju pre pre dve sedmice usled širenja epidemije korona virusa.

Pročitajte i OVO

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cd rom

Kume Gorenje su odavno kupili Kinezi, naša braća, a onda rasprodali ime

Pfk

nase frizidefe ????

Pravda 2.0

Videli da vlast hapsi radnie u Juri zato sto nece da rade u pogonu sa zarazom, pa su shvatili da ovu vlast ne zanima ni to sto je Valjevo zariste ni sto ce radnici biti zarazeni. Lepo seli sa SNS kadrom na pecenje i dogovorili: kako, kome i koliko, a vi radnici u pogone po prisilom. Stizemo Africki standard.

special image