• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTPORNI NA KORONU: Užičke valjaonice rade skoro pa normalno

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U uslovima vanrednih okolnosti užički Impol Seval, Valjaonica bakra i MPP Jedinstvo rade relativno normalno u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite.

Izvršni direktor za ekonomske poslove Impol Sevala Sanja Bosiljčić kaže za Tanjug da ova kompanija još ne oseća ekonomske posledice krize izazvane korona virusom.

"Impol Seval je ispunio plan proizvodnje za mart. Jedino smo imali problem u organizaciji transporta, a i neki naši kupci su zatvorili svoje proizvodne pogone pa smo imali 86 odsto ispunjen plan otpreme. Naloga imamo i za april, tako da radimo normalno", navodi Bosiljčićeva.

Možda će vas zanimati

SOLIDARNI SA DRUŠTVOM

I u vanrednom stanja užička privreda pokazala je solidarnost i donirala 4,3 miliona dinara Zdravstvenom centru Užice za nabavku sanitetskog vozila. "Po milion dinara donirale su Valjaonica bakra, Impol Seval, Jedinstvo i Prvi partizan, a 300 hiljada dinara Sirogojno kompani. Vozilo nam je neophodno za brži transport pacijenata zaraženih korona virusom u regionu i do tercijalnih ustanova u Beogradu", kaže za Tanjug direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

Ona ističe da je Impol Seval preduzeo sve mere koje se odnose na zaštitu radnika.

"Svaki dan se vrši dezinfekcija proizvodnih hala. Svi zaposleni imaju potrebna sredstva za zaštitu, racionalizovan je broj radnika, a tamo gde je to moguće organizovan je rad od kuće", kaže Bosiljčićeva.

I u Valjaonici bakra, po rečima izvršne direktorke za korporativne poslove Nataše Pančić, proizvodnja funkcioniše normalno i prilagođena je preporukama Vlade.

"Trenutno imamo oko 30 odsto radnika u proizvodnji da bi što manji broj ljudi bio u fabrici. Neki su na dežurstvima, odmorima ili rade od kuće. Sigurno nećemo imati rezultate kakve smo planirali za mart i april, ali se nadamo da sve dok budemo mogli da radimo da nećemo imati negativne bilanse", kaže za Tanjug Pančićeva.

U građevinskoj firmi MPP Jedinstvo ističu da se poslednjih sedmica suočavaju sa izazovima u novim okolnostima izazvanih korona virusom.

"Imamo problema sa gradilištima u Crnoj Gori, jer nam je 13 radnika iz Srbije po povratku u samoizolaciji. Sva gradilišta ipak rade,ali ako ova situacija potraje imaće uticaja i na poslovanje firme", ističe tehnički direktor Jedinstva Zoran Radibratović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Hvala presvetom efendiji

Hleba i igara

Da, narod je veoma otporanna koronu...sve dok ne krene da umire, onda nije vise otporan.

Srbin

Kod nas se uvek dobro valjalo

special image