• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolektivni ugovori: Činovnicima naknada 100% ako ne rade zbog korone

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Posebni kolektivni ugovori za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave i državni organima su dopunjeni, pa će zaposleni primati naknadu u visini osnovne plate ze mesec u kome je privremeno odstustvao sa rad zbog potvrđene bolesti KOVID-19 ili mera (samo)izolacije.

 Kolektivni ugovori:  Činovnicima naknada 100% ako ne rade zbog korone Izvor: MN Press

Uslov je da do privremenog odsustva došlo zbog posledica nesporednom izlaganju riziku po osnovu obavljanja poslova i radnih zadataka, službenih dužnosti i kontakata sa licima kojima je potvrđena ova bolst ili im naložena mera izolacije ili samoizolacije.

Dopune posebnih kolektivnih ugovora koje su potpisali predstavnici države i sindikata objavljene su u Službenom glasniku i stupile su na snagu.

Možda će vas zanimati

Za prvih 30 dana odustva sa rada naknada će biti isplaćivana iz sredstava budžeta poslodavca, a posle 31. dana odsustva sa rada isplata se vrši iz sredstava zdravstvenog osiguranja do propisane visine naknada dok razliku plaća poslodavac - država odnosno lokalne samouprave.

Ovakvo odsustvo sa rada zaposleni dokazuje rešenjem nadležnog organa - sanitarnog inspektora, organ nadležnog za prelaženju državne granice, carinskog organa, izvodom iz evidencije MUP-a ili izveštajem lekara o privremenoj sprečenosti za rad.

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Metla i Motika

A gde su u toj priči prodavci..radnici..i ostali koji su najureni..

ella

Super, oni su uvek privilegovani; imaju vikende, slobodni za svaki praznik, sada ne rade a primace punu platu! A sta je sa ljudima koji nisu prijavljeni? I hoce li i njima pomoci drzava- to niko ne spominje? Zna li neko nesto?

Jovan Repac Predsednik Plandista

Naj bitnije je da zaposleni u drzavnoj sluzbi dobijaju pune plate makar situacija sa virusom trajala u nedogled. Tako radi odgovorna i jaka drzava!

special image