• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEĐUNARODNI PROBLEM: Mačvani nemaju "papir" za oranice u Srpskoj

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srpski ratari negoduju što otežan dolaze do svojih njiva zbog mera vanrednog stanja i ograničenja kretanja, a pojedini ratari iz Mačve do svojih oranica ne mogu nikako jer su – preko Drine.

 Nedimović o problemu mačvanskih poljoprivrednika koji imaju zemlju u Srpskoj Izvor: MONDO/Danijela Pašić

Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radi na tome da pronađu rešenje za srpske poljoprivrednike, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u Bosni i Hercegovini, a kojima je neophodna specijalna dozvola da bi mogli da predu granični prelaz i izađu na svoje njive.

Reč je o blizu 300 srpskih poljoprivrednika, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u Bosni i Hercegovini, koji su se prijavili za specijalne dozvole Ministarstva poljoprivrede, kako bi mogli izaći na njive.

Možda će vas zanimati

"Znamo za situaciju u selu Badovinci, opština Bogatiž. Radimo zajedno sa MUP-om da iznađemo rešenje za taj problem. Mislim da smo na tragu tome i mislim da ćemo uspeti to rešimo u četvrtak", izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sinoć u Nišu, gde je boravio kao predsednik Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu.

DOSAD 47.458 DOZVOLA

Od početka rada elektronske prijave za dobijanje dozvole za kretanje poljoprivrednika tokom policijskog časa u Srbiji (22. marta) je odobreno ukupno 47.458 zahteva, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede. Za agromere odobrena su 36.642 zahteva, a za stočarstvo i pčelarstvo 10.816 zahteva.

On navodi da ministarstvo poljoprivrede od predsednika Opštine Bogatić čeka spisak poljoprivrednika koji su u ovakvoj situaciji.

"Radi, se negde o blizu 600 hektara, koliko je meni poznato, sa razlićitim poljoprivrednim kulturama, koje su ljudi namerni da rade, tako da, kad dobijemo spisak, dostavićemo MUP-u i pokušati da nađemo rešenje", rekao je ministar Nedimović.

Prijava za specijalne dozvole počela je u utorak u 7 sati i trajala je do 14 sati u Mesnoj kancelariji Badovinci. Poljoprivrednici su mogli i juče, u istom terminu da se prijavljuju.

U Srbiji su rešeni početni problemi sa kretanjem poljoprivrednika, koji su se žalili na veliku administraciju dobijanja dozvola za odlazak do oranice, pašnjaka, pčelinjaka ili plastenika, a gde je bilo i policijskog privođenja i kazni prekršajnog suda..

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image