• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putari ne staju na 11 gradilišta, ali rokovi se pomeraju za nekoliko meseci

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Na svim velikim gradilištima putne infrastrukture u Srbiji očuvani su radovi i tih 3.000 radnika, koji rade gotovo svakodnevno, su naši heroji, kaže ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Mihajlović: Radovi na 11 najvećih gradilišta u Srbiji, uprkos pandemiji Izvor: Mondo

Uprkos pandemiji korona virusa, koja je zahvatila i Srbiju i prekinula normalan ekonomski život, očuvani su radovi na 11 najvećih gradilišta u zemlji.

Mihajlović je kazala da se zbog epidemije očekuje da na svim najvećim projektima bude kašnjenja od nekoliko meseci. Ponovila je da prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi iznose 110 miliona evra i da bi do kraja godine mogle da budu blizu 700 miliona evra.

Možda će vas zanimati

"Postoje i pokazatelji koji govore da ne moramo da pretrpimo veliki udar. Ministarstvo u ovoj godini ima bolje rezultate u prvom kvartalu nego u 2019. koja je bila rekordna. To govori da su ulaganja u građevinarstvo i infrastrukturu najbolji način da pad BDP ublaži koliko god je to moguće", navela je Mihajlović.

Mnogo drugi iz sektora građevinarstva rade otežano ili privremeno ne rade pa će iz ekonomskog paketa Vlade za pomoć privredi za ublažavanje posledica pandemije, više od 230.000 zaposlenih u građevinarstvu i saobraćaju dobiti 20,7 milijardi dinara kao pomoć kroz uplatu tri minimalne zarade, rekla je ministarka.

"Učinili smo da drumski, železnički i rečni saobraćaj funkcioniše kako bi prodavnice bile pune, a fabrike imale sirovine. Drugo, očuvali smo svih 11 najvećih gradilišta i na njima je dnevno oko 3.000 radnika, koji su naši heroji. Treće, zajedno sa predsednikom Srbije, MSP i Er Srbijom od uvođenja vanrednog stanja vratili smo 11.700 naših državljana i dopremili 1.540 tona humanitarne pomoći i medicinske opreme", kazala je Mihajlović a prenelo Ministarstvo u saopštenju.

SURČIN NA ČEKANJU, ŽIVOTI SU VAŽNIJI

Ministarka Mihajlović je navela da je trenutno devet građevinskih radnika zaraženo korona virusom, da je 200 radnika u izolaciji i podsetila da je Infrastuktura Železnica Srbije izgubila jednog radnika u Nišu koji je preminuo od posledica virusa. Ona je dodala i da je u borbi protiv korona virusa Ministarstvo iz svog budžeta preusmerilo 100 miliona evra za pomoć lekarima, zdravstvenom osoblju i kupovinu medicinske opreme.

"Jedan od projekata sa koga smo preusmerili novac je auto-put Surčin-Novi Beograd, tako da ćemo radove početi 2021. Novi projekti jesu važni, ali sada je još važnija pomoć lekarima koji spasavaju živote naših građana", kazala je Mihajlović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danilo

Pomeranja bi bilo i da nema virusa...realno.

special image