• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANSE ZA OPSTANAK FIRME: Proizvodnja u Srbiji jak adut

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Tokom pandemije korona virusa pokazalo se da firme koje imaju lokalizovanu proizvodnju imaju mnogo veću šansu da opstanu, nego one čiji je lanac snabdevanja globalizovan, istaknuto na onlajn konferenciji "Kako se pripremiti za period posle korone?".

Predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Dragoljub Damljanović istakao je da ćemo se normalnom životu vratiti kada se pronađe vakcina za virus, a da ćemo sve do tada imati mere koje će biti manje ili više primenjive.

"Važno je biti blizu klijentima kako bi im pomogli da prevaziđu probleme i da očuvamo zaposlene, ova situacija je ubrzala realizaciju prelaska na onlajn poslovanje i drugačiji način saradnje sa njima i ovo će ostaviti posledice na način na koji ćemo raditi u budućnosti", objasnio je Damljanović, inače direktor globalne prodaje pemetnih energetskih mreža u francuskom Šnajder elektriku.

Možda će vas zanimati

Izvršni direktor kompanije Nordeus koja se bavi razvojem igara za mobilne telefone, Branko Milutinović istakao je da se mora naći način da "ostanemo konkurentni u biznis modelima, proizvodima i uslugama na globalnom tržištu".

"Digitalna revolucija je dala jednake šanse ljudima bilo gde, da se znanjem i radom bore na svetskom tržištu i Srbija ima dobru startnu poziciju u tome", rekao je Milutinović.

Prema njegovim rečima, "mobile gaming" industrija će u 2020. godini nadmašiti 100 milijardi dolara kao i da ona beleži rast konstantno, te da je smanjenje potražnje u ovoj oblasti manje nego u drugim, a u nekim slučajevima i ne postoji.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Nira Press, Radojka Nikolić, navela je da će pandemija stvoriti patološku ekonomsku sliku jer će je deformisati, kao i da se država nije "proslavila" sa merama koje je donela za pomoć privredi u krizi.

"Kasni se sa njihovom primenom, a krunske mere su kreirane za velike kompanije i nisu prilagođene malim preduzećima", izjavila je Nikolić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image