• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA POMOĆ DRŽAVE: Obećani minimalac stiže već 5.maja?

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Iznos od 30.000 dinara pomoći koje će država uplatiti na namenske račune preduzeća mogla bi da počne već za 14 dana, odnosno od 5. maja.

Kako i kojom dinamikom će poslodavac isplaćivati plate svojim zaposlenima, da li iz dva dela ili u celosti, i da li će ova sredstva uopšte zatraži, odluka je na svakom pojedinačnom poslodavcu.

Novac države služi kako bi se preduzećima omogućilo da mogu da isplate minimalnu garantovana zarada, odnosno "minimalac", koji prosečno ove godine iznosi 30.022 dinara u Srbiji, a sve preko tog iznosa je kao i do sada odluka unutar samih firmi, a u skladu sa Zakonom o radu.

Možda će vas zanimati

Privredni subjekti koji imaju otvorene tekuće račune kod više banaka, dužni su da najkasnije do 25. aprila 2020. godine, na portalu Poreske uprave, dostave podatak o nazivu banke kod koje će biti otvoren poseban račun.

Kako je juče najavljeno iz Ministarstva finansija, Poreska uprava će do 5. maja znati koja tačno preduzeća od prijavljenih imaju pravo na olakšice države, nakon čega će, kako je rečeno, odmah krenuti sa isplatom novčanog iznosa od 30.000 dinara na namenske račune poslodavaca.

Zaključno sa 21. aprilom, 169.111 privrednih subjekata je izabralo banku za otvaranje namenskog računa za isplatu direktnih davanja

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Samo da se zna da ni jedan privatnik u Kraljevu ne da ovaj novac radnicima a moj je nama rekao da je to samo na tv-u i da ne verujemo u to.

Vladimir

HVALA PRESVETOM EFENDIJI

special image