• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS PROFITIRALA: Centrana banka zaradila na evru, budžet u debelom plusu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Narodna banka Srbije prošle godine ostvarila je dobitak nakon oporezivanja od 37,2 milijarde dinara (316 miliona evra), navodi se bilansu uspeha iz finansijskog izveštaja za 2019. godinu.

Taj dobitak je za 6,6 milijardi veći od dobitka iste kategorije ostvarenog u 2018. godini, piše u izveštaju koji je objavio "Službeni glasnik".

Neto prihod od kursnih razlika i efekata ugovorene valutne klauzule prošle godine bio je 24,5 milijardi dinara što je povećanje veće od sedam milijardi dinara u odnosu na taj rezultat u 2018. godini.

Prihodi od kamata NBS u 2019. Godini bili su 13,8 milijardi dinara što je povećanje veće od 1,7 milijardi dinara u odnosu na 2018. godinu.

Srpska centralna banka je u 2019. godini, što es kursa tiče, mahom "branila evro", odnosno sprečavala dinar na naglo jača. Banka je intervenisala na tržištu sa neto kupovinom 2.695 miliona evra (kupila 3.100 miliona evra i prodala 405 miliona evra).. Srpska valuta je godinu započela na nivou 118,34 dinara za jedan evro a završila na 117,59, što je rast od 0,6%.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image