• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela isplata subvencija najugroženijim povrtarima, mlekarima i pčelarima

Za najugroženije poljoprivrednike u Srbiji, koji imaju najviše problema zbog pandemije korona virusa, počela je splata novčane pomoći, a očekuje sa da će biti završena do kraja sledeće nedelje.

 Subvencije - Srbija - Počela isplata subvencija najugroženijim povrtarima, mlekarima i pčelarima Izvor: Mondo

Direktorka Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Biljana Petrović je na online konferenciji USAID-ovog "Projekta za konkurentnu privredu", navela da je odlukom Ministartva nastojano da se pomogne odmah poljoprivrednim proizvođačima koji su bili najviše ugroženi u ovom momentu, a to su povrtari u zatvorenom prostoru, mali mlekari i pčelari koji imaju više od 70 godina.

"Za povrtare maksimalan iznos subvencija je do 90.000 dinara, za proizvođače mleka do 30.000 dinara za krave, a do 20.000 dinara za ovce i koze i za pčelare do 20.000 dinara", objasnila je Petrović.

Možda će vas zanimati

Odluka Vlade Srbije kao pomoć poljoprivrednicima je i kreditna podrška, sa 1,45 milijarde dinara za subvenciju kamatnih stopa.

"Ta podrška se odnosi na sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, za zadruge i pravna lica koja u okviru svoje firme imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo", navela je Petrović.

Maksimalni iznos kredita za fizička lica i preduzetnike je šest miliona dinara, a za pravna lica 18 miliona dinara i da se oni realizuju preko komercijalnih banaka. Uvedena je i nova vrsta kredita od tri miliona dinara za likvidnost.

Petrović je navela da je jedna od prvih mera umerena ka pljoprivrednicima bila ta da ne moraju da idu u trezor i podnose zahteve za subvencije po hektaru, već da to mogu da učine putem e-maila.

Direktor USAID-ovog "Projekata za konkurentnu privredu" Aleksandar Pavlović rekao je da ovaj projekat radi u sektoru finansija i poboljšanju pristupa izvorima finansiranja, s akcentom na investicije i obrtna sredstva.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boriša pčelar

Neko i da se nas seti

Vladimir

Hvala presvetom efendiji

special image