• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančevci AKO SUKNE PLAMEN, to Petrohemija ponovo radi

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Pančevačka HIP-Petrohemija nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje, a start u fabrici Etilen zakazan je za subotu, saopšteno je danas iz te državne kompanije.

Dodaje se da će posle starta u Etilenu i dobijanja proizvoda u specifikaciji biti pokrenuta i proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG), Polietilena niske gustine (PENG) i Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru kod Zrenjanina.

"Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama, a cilj tih radova je bio priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom period", izjavio je izvršni direktor Petrohemije, Miša Bulajić.

Možda će vas zanimati

On je dodao da je domaće i strano tržište i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine.

"Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji, a o startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije", navodi se u saopštenju Petrohemije.

HIP Petrohemija proizvodnju je obustavila nekoliko dana pošto je Naftna industrija Srbije potvrdila da je zaustavljena proizvodnja u Rafineriji nafte u Pančevu odakle se Petrohemija snabdeva sirovinama za proizvodnju.

NIS je nedavno saopštio da je Rafinerija nafte obnovila proizvodnju.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image