Nova serija popularne porodice M4 definitivno će doći sa upadljivim mega grilom, pokazuju prvi špijunski snimci sa testa novog modela na ulicama.

Na voziliu BMW više nije ništa hteo da sakrije pa nema uobičajenih dodataka koji bi vizuelno izmenili pravu liniju karoserije, čak se nazire i firmin logo iznad grila.

Nekima će se ovakva nova "avionska" maska svideti, nekima baš i ne ali ono što se nalazi iza rešetke svakako će sve dojmiti.

A tamo je spakovan linijski šestocilindraš B58 sa duplim turbopogonom koji razvija 500 konja (373 kilovata), koje inaće nude modeli iz klase s vrha ponude. Menjač je s duplim kvačilom i, ovde standardnim, pogonom na sva četiri točka.

Ilustracija MONDO/Motor1.com BMW M$ 2021

Kako će te "brzine" menjati zavisi od ukusa vlasnika, pa se može birati i šestostepeni manuelni menjač koji šalje snagu sam na zadnje točkove. Doduše, ovaj "pure" model će biti nešto manje snage – "samo" 480 konja.

Šta čini ceo paket, znaćemo u septembru, kada će prezentacija ovog modeal doći i sa dugo očekivanim M3 sedanom, koji će ipak biti malo tradicionalnije face, približnije postojećoj starijoj braći, piše Motor1.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.