• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI MOST NA SAVI dobija oslonac

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Mosta na Savi, u okviru projekta izgradnje autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, biće završen u roku "uprkos svim izazovima", obećano iz Ministartva saobraćaja i infrastrukture.

 Most na Savi, Ruma-Šabac-Loznica mihajlović početak radova gotov 2022 Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na izgradnji mosta na Savi, koji bi trebalo da bude završen do kraja 2022.

"Vrednost ove investicije je blizu pola milijarde evra, a most će krajem 2022. uz svu podršku i izazove, biti završen", rekla je danas Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Možda će vas zanimati

Mihajlović je istakla da će ovaj deo Srbije dobiti važnu saobraćajnicu - najbržu vezu sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i sa Novim Sadom.

"Važno je da se povezujemo sa regionom, ali jednako je važno i da delovi Srbije budu povezani dobrom infrastrukturom", rekla je ona.

Dodala je i da ovih dana obilazi sva gradilišta, jer hoće da podrži građevinare, koji uprkos epidemiji korona virusa rade gde god je to moguće.

"Naša gradilišta nisu zatvorena, nije jednostavno raditi, ali pridržavaju se svi maksimalno svih mera opreza i bezbednosti", rekla je Mihajlović i dodala da će najveći izazov biti da se privreda radi u vreme pandemije.

Šef projekta iz Кoridora Srbije, Nikola Кaradžić, izjavio je da se trenutno izvode radovi na mačvanskoj strani, na prilaznoj konstrukciji.

Kako je rekao Karadžić, u toku su radovi na pobijanju šipova u reci Savi. Pobijanje je počelo kod mesta Mačvanski Pričinović na obali Save, a ukupno će biti postavljeno 350 šipova.

"Ovaj most povezuje dve deonice - auto-put od Rume do Šapca i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice i dužine je 1,3 kilometra. Radovi se odvijaju zadovoljavajućim intenzitetom", naveo je on.

Direktor azerbejdžanske kompanije Azvirt, Murat Turkoglu, koja izvodi radove na ovoj deonici, rekao je da je privilegija graditi u Srbiji, te da je infrastruktura osnov ekonomskog prosperiteta jedne zemlje.

"Zajedno ćemo iskoristiti sve kapacitete i nećemo se štedeti dok uspešno ne realizujemo i ovaj projekat, poštujući sve svetske standarde i inovativnu mehanizaciju, rekao je Torkoglu.

Projekat saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica vredan je ukupno 467,5 miliona evra, a dužina auto-puta i brze saobraćajnice je 77 kilometara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Старфакер

Самореклама је чудо! Упркос свим изазовима?!? Шта је онда била пруга Београд —Бар... данас сви хероји ко год нешто ради...

special image