• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRAVI DIL: Kupio automobil, VOZIO GA 44 GODINE, pa ga PRODAO prvom vlasniku PO NABAVNOJ CENI

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Zanimljiv slučaj jednog vlasnika kamioneta u SAD, koji nije izgubio ni dolara na "trgovini" vozilom koje je uredno vozio 44 godine. Iako se ne radi o nekom skupocenom ili vrednom "oldtajmeru", napravio je dobar posao.

 ševrolet cena po istoj ceni preporodaja prodaja automobila Izvor: Screenshot/Youtube/Kare11

Zanimljiva priča stiže iz američke države Minesote, gde je u leto davne 1976. godine, čovek po imenu Bob Sportal tražio da kupi vozilo koje će mu služiti za posao, a da pri tom nije imao mnogo novca da potroši.

Posle duge pretrage izabrao je već tada 19 godina star Ševroletov pikap "tesk fors" (task force) iz 1957. godine, za sumu od samo 75 dolara (oko 340 zelenih novčanica u današnjoj vrednosti novca).

Možda će vas zanimati

Iako je to možda teško zaključiti prema priloženim fotografijama, Ševroletovi modeli iz 1957. godine su bili izuzetno poželjni. To se posebno odnosi na ponudu automobila koju su činili modeli "150", "210" i "bel er", ali ni komercijalna vozila nisu zaostajala u velikoj meri.

Nepoznato je koji agregat se nalazio u ovom "tesk forsu", ali je američki proizvođač tada svoja vozila nudio sa čak šest motora u konfiguraciji od šest i osam cilindara, zapremine od 235 kubnih inča (3,9 litara), pa sve do 348 kubnih inča (5,7 litara).

Task fors promo
Izvor: Youtube/ NAPCO Owners Group

U svakom slučaju, Sportal je kupio svoj od starijeg zemljoradnika Džona Vandervina, koji se penzionisao i više nije mogao da vozi. Ali ga je zato novi vlasnik vozio sve do 2015. godine.

Sportal kaže da, iako kamionet na sebi ima dosta rđe zbog hladnih zima u Minesoti, mehanički je još uvek ispravan, pa i dalje poseduje originalni motor i manuelni menjač.

Upravo zbog toga, Sportal je nastavio da ga vozi sve do svoje penzije, a umesto da ga proda "na kilo" u staro gvožđe, odlučio je da kontaktira familiju nekadašnjeg vlasnika.

Sportal i njegov ševi
Izvor: Youtube/Kare11

Na njegovo veliko iznenađenje, Vandervinom unuk je bio veoma zainteresovan, i kasnije je izjavio da je proveo poslednjih 12 godina tragajući za dedinim starim vozilom. Sportal je zatražio samo 75 dolara za svog "ševroleta", što je suma identična onoj koju je platio pre 44 godine.

Novi vlasnik kaže da trenutno nema u planu restauraciju, ali ni svakodnevnu vožnju, ali želi vozilo koje će svojom pojavom pokazati sve svoje godine u istoriji.

(MONDO/Telegraf)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nik

Pa kakva je to sprdnja da ga je prodao ispod 100usd, pa je sad to kao neka vest.. To je poklon, a cena simbolika.. ok..

Boris

Kakva divna, topla priča. Volim oldije, mada je kod nas to izuzetno skup hobi. Ali kupiti dedin auto i to po istoj ceni po kojoj ga je prodao, verujem da je sasvim poseban osećaj. Nemam auto već neko vreme. Kad mi baš treba, uzmem iz mms auta, ali baš bi bilo lepo da probam da uradim nešto slično, da kupim neki oldi, pa da ga polako sređujem. Divan članak! Hvala :)

special image