• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nemci voze nove mercedese!" KAKVA ZABLUDA!

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Znamo da u Srbiji vozimo krševe i da nam je automobil u proseku star 17 godina, ali teško ćemo poverovati da i bogati Nemci imaju slične probleme.

 nemci automobili starost vozni park Izvor: Screenshot/ different car review

Automobili Nemaca stariji su nego ikada, pokazuje istraživanje, prema kojem je čak 9,7% od ukupno gotovo 48 miliona putničkih automobila starije od 20 godina. To je, da dočaramo, istorijski nivo "golfa 4". 

Prosečna starost putničkih vozila na nemačkim putevima sada je tek nešto malo manja od dest godina (9,6), što je rekordna starost u Nemačkoj.

Možda će vas zanimati

Više od 23% vozila u Nemačkoj su, praktično oldtajmeri, odnosno stariji od 15 godina.

Stručnjaci iz ove oblasti zahtevaju hitno delovanje politike, a i u Nemačkoj neki "krizu shvataju kao veliku šansu". Tako tako Ferdinand Dudenhefer iz Centra za automobilsko istraživanje Univerziteta Duisburg kaže da su ove brojke jasan signal, jer pokazuju koliko je velika šansa da se pravim programom za podsticaj privrede da snažan impuls nemačkom tržištu automobila, jer je samo stimulacijom potražnje moguće u teškim i nesigurnim vremenima postići nešto.

On smatra da je bila greška što su automobili na gorivo ispali iz programa za podsticaj, ukazujući da se time ne može ništa postići u borbi protiv klimatskih promena, a ni doprineti oporavku od najgore recesije od Drugog svetskog rata.

U tom negativnom evropskom proseku Nemačka je time iza Luksemburga (6,4 godine), Velike Britanije (8), Austrije (8,2), Italije (8,4) i Francuske (9).

Na kraju liste je Litvanija, zemlja EU gde je prosečna starost vozila gotovo 17 godina, kao i u balkanskoj Srbiji, koja je svoje stanje dodatno unazadila dzovolom za uvoz polovnjaka starih generacija.

MONDO VIDEO: FOLSKVAGEN GOLF KROZ ISTORIJU

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zoki

Nemci voze Mercedese i BMW a te stare automobile voze Turci, Poljaci i ostali gastarbajteri

Predsednik Plandista Repac

U Srbiji se nikad nije bolje zivelo i nikad nisu bile vece plate niti vece penzije. Narod to zna i izbori su to pokazali i dokazali! Uz mudrost naseg predsednika mi cemo biti druga Svajcarska za dve godine!

AV

@Predsednik Plandista Repac Najviše tri.🤔🤔🤔🤔🤔🤔

special image