• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASTE PLATA: U junu nam je novčanik bio deblji nelo lani, evo i koliko

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Prosečna neto zarada za jun u Srbiji nominalno je veća za više od 11% a realno, kada se oduzme inflacija, za gotovo 10%.

 Prosečna neto zarada plata jun 59.740 dinara Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) u Srbiji u junu je iznosila 59.740 dinara, što je bilo oko 508€ u julu,kada je ta plata isplaćena. Prosečna bruto zarada bila je 82.572 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Rast bruto zarada od početka godine do kraja juna, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 9,5 odsto nominalno, odnosno osam procenata realno, dok su istovremeno neto zarade porasle za 9,4 odsto nominalno i za 7,9 odsto realno.

U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za jun 2020. godine nominalno je veća za 11,6 odsto, a realno za 9,8 odsto, dok je prosečna neto zarada nominalno veća za 11,4 procenta, odnosno za 9,6 odsto realno.

Medijalna neto zarada za jun 2020. godine iznosila je 45.500 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Knight

Koga vi više za**bavate sa tim platama?!?!?! Kako možete i da objavite ovo?!?!?! Možda su vaše plate veće poslaničke,upravni odbori... Lepo je živeti na grbači ovog naroda ,ali svemu dodje kraj...

mb

ma pun sam love, sta pijete?

Fuj sns bot

Kome? Ovima u skupstini? Meni plata vec 6 godina stoji kako jeste, dok su zuti bili, bila dva minimalna povecanja i to je bilo sve. Otkad su ovi na vlasti, cene sest puta skocile, a plata mi ista. Ja ne vidim nikakvo povecanja. To je sns bagri porastao dzep od sava male i objekata koji su nelegalno srusili, a jos vise nelegalnih sagradili, a to se debelo naplacuje, to znamo svi.

special image