• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA ĆE ČOVEK, PARA NA PARU… Džef Bezos – prvi čovek na svetu sa 200 MILIJARDI $

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek

Prvi čovek kompanije Amazon, Džef Bezos, prvi je i u istoriji kapitalizma sa bogatstvom većim od 200 milijardi dolara.

 bezos bogatstvo amazon 200 milijardi dolara Izvor: YouTube/ Mr. Luxury

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, Bezos sada raspolaže imovinom od 202 milijarde dolara, što ga čini bogatijim za čak 78 milijardi dolara od Bila Gejtsa, suosnivača kompanije Majkrosoft i drugog na listi najbogatijih ljudi na svetu.

Bogatstvo Džefa Bezosa najvećim delom čini udeo u akcijama kompanije, čija je cena tokom proteklih godina u konstantom rastu, posebno u protekle dve godine, prenosi Blumberg.

On je 2018. godine postao najbogatiji čovek u savremenoj istoriji, a njegovo bogatstvo tada je procenjeno na 150 milijardi dolara.

Akcije Amazona dostigle su najviši nivo na finansijskom tržištu u aprilu ove godine, kompanija je ostvarila zaradu od više stotina milijardi dolara, a investitori su u ovoj godini ostvarili profit od 86 odsto na ulaganja u Bezosovu kompaniju.

Amazon je na jučerašnjem tržištu vredeo 1,7 hiljada milijardi dolara i postao je druga najvrednija američka kompanija posle Epla.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan1

Stalno pisete o ovome,a glad u svetu sve veca... Kakva je svrha 200 miliona dolara...

Korto

Šta će ljudima toliko para? Pa on da je čovek izgradio bi bolnice po celoj africi...

List

Ajd sta je to za Rotšild klan, po tome se vidi koliko su oni mocni niko o njima nesme da pisne. Svremena na vreme iskrsne po neka iskra, tako da sro se tice njihovog bogastva ono iznosi ne moze se pouzdano utvrditi u broj, ali negde izmedju 2.7 i 3.3 to jest oko trihiljada_ milijardi i svakim sekundom raste sve vise, neki proracuni kazu da ako tako nastave do 2200 posedovace ceo ekonomski sitem zatvorice kolo. A zasto su Rotsildi toliko uspesni, prvo za razliku od hiljada austrokratskih porodica koje su do danas propale i nema ih, a propale su zbog toga sto generacije u porodici stvaraju a onda se nadje neka bud*** koja nasledi to sve i spiska ili pogresnim odlukama sve to unisti, a kod aristokrata obicno najstarije dete je nasledjivalo sve. E da se ne bi desilo to Rotsildima kod njih glavnicu bogastva i pitanja o daljoj sudbini porodice nasledjuje dokazano najsposobniji clan njihove porodice koji ce opet biti kontrolisan odborom sacinjenih od ostalih isto tako sposobnih clanova porodice.

special image