• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE NAJSKUPLJI STAN U BEOGRADU! Nalazi se u Strahinjića Bana, ima preko 400 kvadrata, a cena - za padanje u nesvest!

Autor Marija Ivetić

Najskuplji kvadrat prošle godine prodat je za 9.632 evra u Beogradu na vodi, a naskuplje kuće prodate su u beogradskom naselju Dedinje.

 najskuplji stan cena kvadrata beograd na vodi prodaja stanova kuca Izvor: Printscreen/Googlemaps

U Srbiji je prošle godine prodato nekretnina u vrednosti oko 4,2 milijarde evra, što je bez obzira na kovid pandemiju više nego u prethodne tri godine, a najskuplji kvadrat stana prodat je za 9.632 evra u Beogradu na vodi, objavio je Republički geodetski zavod.

Tako je 2019. ukupan obim novčanih sredstava na tržistu nepokretnosti iznosio oko 4,1 milijardu evra, godinu dana ranije 3,6 milijardi a 2017. godine 2,97 milijardi. Republičkom geodetskom zavodu lane su dostavljena ukupno 143.154 ugovora, a skoro četvrtina se odnosila na promet u Beogradu.

Kada je reč o cenama, najskuplji kvadrat stana u Srbiji lane je prodat na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.632 evra po metru kvadratnom.

Možda će vas zanimati

U starogradnji najviša cena po kvadratu plaćena je za stan u beogradskoj opštini Stari grad, u Ulici Kralja Petra i iznosila je 4.452 evra.

Rekorder u Strahinjića Bana

Stan za koji je u 2020. godini izdvojeno najviše novca - 1.461.000 evra, površine je 431 m2 i nalazi se na teritoriji opštine Stari grad, u Ulici Strahinjića bana.

Naskuplje kuće su prodate u beogradskom naselju Dedinje, a najskuplji kvadrat poslovnog prostora u Novom Sadu i koštao je 11.026 evra po kvadratu.

Tržište nepokretnosti je najveći udar zbog pandemije pretrpelo na prelazu iz prvog u drugi kvartal, a u drugoj polovini godine zabeležilo je nagli oporavak.

Broj kupoprodaja je lane bio veći za dva odsto u odnosu na 2019. godinu. Najmanji broj ugovora zabeležen je u aprilu - 2.150 dok je nagli skok registrovan u junu kada su sklopljena 10.774 ugovora.

Tržište nepokretnosti je bilo najaktivnije u oktobru kada je registrovano 13.097 ugovora, što je za 22,3 odsto više u odnosu na oktobar 2019. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Tanjug)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image